Câte ore se poate munci fără riscuri

274
1
Câte ore se poate munci fără riscuri - cateoremuncajpg-1415954709.jpg

Articole recomandate

Întrucât există persoane dependente de muncă, oameni care, deși se simt extenuați, continuă, s-au făcut studii care au condus la ideea că o persoană nu poate munci mai mult de 12 ore pe zi, timp de 6 -7 zile pe săptămână, an de an, fără a suferi de tulburări fizice, dar și psihice. Interesant este că numărul de ore petrecute la muncă diferă de la țară la țară, iar dezvoltarea tehnologică permite flexibilizarea muncii, astfel că timpul petrecut la muncă ar trebui să devină tot mai scurt. Cu toate acestea, potrivit Cariere.ro, la ora actuală există multe organizații în care workaholism-ul (munca epuizantă ) este la el acasă.

Dacă e să facem referire la Statele Unite ale Americii, de exemplu, workaholism-ul este privit cu o conotație pozitivă, fiind denumit o dependență respectabilă, workaholic-ul fiind răsplătit și chiar admirat în rândul societății. Prin aceasta, workaholism-ul se diferențiază de celelalte dependențe, care se încearcă a fi stopate sau sunt chiar interzise prin lege, multe țări având o legislație foarte strictă, spre exemplu în privința dependenței de droguri sau alcool.



Europenii, altă viziune


Spre deosebire de Statele Unite ale Americii, în Europa numărul orelor de muncă este mai redus, printre altele și datorită unor legislații mai riguroase. Spre exemplu, în state precum Olanda, Belgia, Germania, numărul orelor de muncă s-a redus între anii 1960 și 1985 cu 20 de procente.

Pe de altă parte numărul orelor de muncă este în scădere și în Canada, unde s-au mărit concediile și au luat amploare joburile part time. Totul, din cauză că numărul covârșitor al deceselor datorate workaholism-ului sau fenomelului karoshi, precum și altor serii de reacții adverse ale supramuncii au atras atenția cercetătorilor din domeniul psihologiei. De exemplu, studiile efectuate conchid că munca epuizantă este mai prezentă în rândul angajaților cu studii superioare, decât în rândul muncitorilor cu un nivel educațional mai scăzut. Acest lucru este explicat printr-o mai mare responsabilitate și un nivel al stresului mai ridicat, pe care le implică un nivel superior în ierarhia organizației. 


Cultura vitezei

Trebuie precizat și faptul că dezvoltarea și succesele tehnologice au determinat o cultură a vitezei, în care angajatul trebuie să îndeplinească mai multe lucruri în același timp și este supraîncărcat astfel cu sarcini pe care trebuie să le îndelinească în cel mai scurt timp. În acest context, numărul orelor de muncă crește datorită termenelor limită foarte exigente, iar limita între timpul afectat muncii și cel afectat activităților de loisir sau familiei se diminuează, spațiul casnic fiind invadat de sarcinile de serviciu, aspecte care ar trebui serios analizate, pentru ca angajatul să nu aibă parte de tulburări fizice sau psihice.


Comentează știrea

paul
18 noiembrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Masculinizarea doamnelor…
Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Trucuri pentru un interviu relaxat
Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Crezi că poți fi un factotum?
Pagina a fost generata in 2.6154 secunde