Crezi că poți fi un factotum?

64
Crezi că poți fi un factotum? - factotum-1415954570.jpg

Articole recomandate

Există angajați atât de stăpâni pe situație sau orgolioși ori ambițioși peste măsură, încât să creadă că pot face totul și, mai rău, că toate merite le aparțin. Specialiștii în Resurse Umane spun că singur poți începe, într-adevăr, orice poroiect, dar numai împreună poți să-l și finalizezi, mai ales dacă nu este conceput pentru o singură persoană. Așadar, potrivit Unica.ro, devine extrem de important ca cineva să-ți întindă mâna și să te ridice. Însă, atenție, acest lucru se întâmplă numai dacă înveți să faci parte dintr-un întreg și accepți acest lucru, fără a te crede… buricul pământului.


Spiritul de echipă, un trend

În zilele noastre, ne place, nu ne place,spiritul de echipă a devenit un trend. Atât la nivel de cultură organizațională a companiilor, cât și pentru angajați, spun cei de la desprejoburi.ro. Atenție, fie că ai spirit de echipă, fie că n-ai, este absolut necesar să-l treci în CV. Însă cât de mult te ajută o echipă să evoluezi profesional și ce înveți făcând parte dintr-un grup la job ar trebui să fie preocuparea ta.

Individualiștii, egoiștii…

Din păcate, într-un colectiv există și oameni foarte individualiști. Se cred cei mai buni, considerând că echipa este cea care îi ține pe loc. Egoiști din fire, refuză orice fel de ajutor pentru că speră ca, într-un final, să li se atribuie toate laudele șefului. Evită să-și expună ideile în echipa lor pe motiv că: "Dacă o ia altul și spune că este a lui?". Și ei ar trebui să știe că singur poți începe în forță un proiect, oricând. Poate uneori îl poți finaliza. Însă, ce valoare are un final dacă nu-l poți împărtăși cu nimeni? Ce valoare are un start bun, dacă nu simți că cineva va fi lângă tine permanent să te susțină la nevoie? Ce valoare are desfășurarea unui proiect dacă nu ai pe cine să te bazezi? Sunt întrebări care ar trebui să-i intereseze și pe individualiști.

Chiar dacă ai o impresie extraordinară despre tine și consideri că ești cel mai bun din echipa ta, e posibil să nu ai dreptate mereu. S-ar putea să strălucești adesea pe lângă ceilalți. E posibil chiar ca șeful să te placă cel mai mult. Însă și tu ai zilele tale proaste. Lucrurile nu depind doar de tine, iar asta e important de știut în orice situație. Apoi, oricât de buni am fi din punct de vedere profesional, numai sentimentul că facem cu adevărat parte dintr-un întreg ne va ajuta să ne bucurăm din plin de propriul succes. Nu de alta, dar oricând poți să cazi! Iar dacă nimeni nu va fi lângă tine, să-ți întindă mâna, tot te va durea într-o zi! Tocmai de aceea este atât de important să învățăm și să fim conștienți că lucrul în echipă nu este o lozincă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Masculinizarea doamnelor…
Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Câte ore se poate munci fără riscuri
Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Trucuri pentru un interviu relaxat
Pagina a fost generata in 2.3087 secunde