Cătina, inamicul anemiei
Fructele acestui arbust conțin un complex de vitamine: vitamina C (de zece ori mai multă ca citricele), vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K și minerale precum calciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu.
Dacă uleiul îl puteți cumpăra din orice plafar, există și rețete cu fructele de cătină pe care le puteți prepara singuri, acasă. Pentru macerat de boabe de cătină în miere, se culeg boabele de cătină de pe crenguțe, se curăță de eventualele frunze și gunoaie și se pun într-un vas în care se adaugă miere de albine cât să acopere boabele. Se amestecă în fiecare zi, timp de o săptămână în vas, după care vasul se poate ține la frigider, până la consumarea întregii cantități de preparat. Vasul trebuie să fie din sticlă sau porțelan, în niciun caz din metal. De asemenea, se va lua din preparat numai cu lingurița din plastic, sticlă sau lemn. Preparatul este indicat în tratarea anemiei copiilor. Se administrează câte o linguriță de preparat în fiecare dimineață.