Pastila de natură

Cătina, inamicul anemiei

278
Cătina, inamicul anemiei - f191860c3c95fe3a21671bdf64d3c557.jpg
Cătina se recoltează din a doua jumătate a lunii august până spre jumătatea lunii octombrie. Putem folosi fructele (consum natural, ceaiuri, siropuri, uleiuri), frunzele, chiar și scoarța, dar cel mai valoros din punct de vedere medical este uleiul de cătină.
Fructele acestui arbust conțin un complex de vitamine: vitamina C (de zece ori mai multă ca citricele), vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K și minerale precum calciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu.
Dacă uleiul îl puteți cumpăra din orice plafar, există și rețete cu fructele de cătină pe care le puteți prepara singuri, acasă. Pentru macerat de boabe de cătină în miere, se culeg boabele de cătină de pe crenguțe, se curăță de eventualele frunze și gunoaie și se pun într-un vas în care se adaugă miere de albine cât să acopere boabele. Se amestecă în fiecare zi, timp de o săptămână în vas, după care vasul se poate ține la frigider, până la consumarea întregii cantități de preparat. Vasul trebuie să fie din sticlă sau porțelan, în niciun caz din metal. De asemenea, se va lua din preparat numai cu lingurița din plastic, sticlă sau lemn. Preparatul este indicat în tratarea anemiei copiilor. Se administrează câte o linguriță de preparat în fiecare dimineață.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 31 Iulie 2010
Stire din Diverse : HAI SĂ O FACEM MAAAAAREEE….!!!!!
Sâmbătă, 31 Iulie 2010
Stire din Diverse : Prima notă a lui bebe
Pagina a fost generata in 3.3547 secunde