Cazarea la capsulă, nerecomandată claustrofobilor

175
Turiștii cu buget limitat vor putea să se cazeze la primul hotel de tip-capsulă din China, scrie Reuters. Nu este însă prima inițiativă de acest fel, japonezii construind deja un hotel de acest fel cu camere asemănătoare unor sertare! 


Hotelul construit de chinezi, cu o suprafață de 300 de metri pătrați, este localizat în apropierea uneia dintre cele mai aglomerate stații de trenuri din Shanghai și cuprinde 68 de camere.

Acest concept a fost lansat prima oară de asiatici. Astfel, japonezii au construit primele hoteluri cu camere mici, ca niște sertare, în care ai spațiu doar să dormi. Scopul: erau destinate angajaților care lucrau până seara târziu și nu aveau cum să mai ajungă acasă la ore înaintate.

Acum, hotelul a fost lansat chiar de un fost "chiriaș". Ta Zan, 32 de ani, proprietarul hotelului, a locuit într-un astfel de hotel în Tokio, pe vremea când era student. Camerele au 2,2 metri în lungime și o înălțime de doar 1,1 metri. Fiecare unitate are priză, lumină, ceasuri cu alarmă, televizoare și serviciu de internet. Cu toate acestea, baia este la comun, iar turiștii sau chiriașii au chiar spațiu de fumat.

Hotelul chinezilor este destinat doar bărbaților, însă proprietarul acestuia spune că în curând va împărți imobilul în trei zone, în funcție de cât de tare sforăie clienții.

În ceea ce privește prețul, o cameră costă 10,24 de dolari pentru 10 ore de cazare și 13,26 de dolari pentru 24 de ore. În același timp, o cameră la un hotel "obișnuit" costă între 15 dolari și 150 de dolari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5813 secunde