Ce putere să aibă hota de bucătărie

191

Articole recomandate

În timpul preparării mâncărurilor, au loc o serie de procese ce degajă mirosuri, iar bucătăria e invadată de aburi și gaze. Hotele sunt dispozitivele care captează acești poluanți și extrag aerul încărcat din bucătărie. Ele sunt alcătuite din: carcasă, motoare, becuri de iluminat, o clapetă de aer antiretur, filtru de grăsimi și un recipient-tăviță de colectare a grăsimilor și apei rezultate din condens.

Motoarele ar trebui să aibă o putere medie de 120 -130 W. Dacă optezi pentru lămpi încorporate, trebuie să știi că acestea consumă între 20 și 40 W, potrivit unica.ro.

Reglarea motoarelor. Variatoarele de turație se montează la motoare și permit reglarea cantității de aer pe care hota o înlocuiește. Astfel, este posibil ca motorul hotei să fie reglat în așa fel încât să evacueze o cantitate mai mică sau mai mare de aer, în funcție de activitatea care se desfășoară în bucătărie. Neavând variatoare de turație, motorul hotei va funcționa întotdeuna la capacitate maximă, indiferent de necesități. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi hota de bucătărie
Pagina a fost generata in 1.6434 secunde