Dușmanul microbilor din baie

228

Articole recomandate

Îl ai în permanență în bucătărie, pentru a da un plus de savoare preparatelor tale. Este vorba despre banalul oțet. Dar știi ce aliat de nădejde al gospodinelor poate fi oțetul în afara bucătăriei?

Iată câteva întrebuințări mai puțin obișnuite ale oțetului, recomandate de unica.ro.

Oțetul, cel mai bun antimicrobian pentru baie. Nu mai da banii pe detartrant! Curăță cu o soluție de oțet diluat în apă, în părți egale, robinetele, instalațiile de inox, chiuveta. Sau poți stropi pur și simplu obiectele afectate cu oțet. Lași câteva minute și cureți cu apă. Depunerile de calcar de pe duș dispar ca prin farmec dacă introduci capătul cu orificii într-o pungă în care ai turnat oțet și lași să se înmoaie o noapte.

Oțetul, instalatorul… la minut. Apa nu se mai scurge la fel de ușor din chiuvetă? Toarnă o jumătate de litru de oțet fierbinte și așteaptă 10 minute să acționeze.

De ce mai este bine să ai mereu oțet în casă. Curăță petele de deodorant sau parfum de pe haine. Nu trebuie decât să pulverizezi oțet pe pată cu câteva ore înainte să speli. Oțetul este un bun anti-decolorant. Dacă vrei ca hainele negre să nu se decoloreze la spălat, înmoaie-le într-o soluție făcută din oțet și apă, în părți egale. Și la covoare succesul e sigur dacă se curăță cu aceeași soluție. Cerneala de pe mâini dispare ca prin minune dacă te speli cu oțet amestecat cu sare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8435 secunde