Ce să mănânci pentru a preveni răceala

211

Articole recomandate

Usturoiul este antibiotic natural

Consumul de usturoi te ajută să lupți eficient împotriva răcelii. Acesta este un bun antiseptic, antiviral, antibacterian și antifungic. Încearcă să mănânci doi căței de usturoi zilnic și adaugă-l ca și condiment în preparatele făcute acasă. Pentru a stimula imunitatea, consumă și ceapă, nucșoară, scorțișoară, mentă, ghimbir proaspăt.

Carnea slabă, sursă de proteine

O porție de 85 g de carne de vită sau de pui oferă circa 30% din doza necesară de zinc și proteine. Este bine să știi că zincul ajută la dezvoltarea celulelor albe, recunoscute pentru faptul că distrug bacteriile, microbii și virusurile. Condimentează friptura cu puțin usturoi, servește-o cu pâine din făină integrală, adaugă o roșie pentru vitamina C și ai obținut o masă delicioasă și sănătoasă.

Varza te călește

Varza și suratele ei, conopida sau broccoli, accelerează elimi-narea substanțelor toxice și protejează țesuturile de agresiunea frigului. De asemenea, aceste legume conțin antioxidanți care întârzie procesul de îmbă-trânire. Pentru a-ți lua doza necesară de seleniu, nu uita să mănânci cât mai mult pește, scoici, raci, stridii și crabi. Astfel crești numărul proteinelor care ajută la combaterea virusurilor din corp.

Supa tratează

durerile de gât

Considerată mai degrabă medicament decât aliment, supa caldă, în special cea de pui, asezonată din belșug cu pătrunjel și mărar, este recomandată persoanelor răcite. Ea face minuni în tratarea durerilor de gât și ajută la desfundarea căilor respiratorii. Pentru cei care suferă de gripă, supa de pui calmează tusea, stră-nutul și reduce secrețiile nazale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Decembrie 2012
Stire din Sănătate : Reguli pentru a scăpa de răceală
Pagina a fost generata in 1.763 secunde