Condimentele - medicament din bucătăria ta

196
Condimentele -  medicament  din bucătăria ta - 29augcondimente-1377773247.jpg
Piperul este un condiment care nu trebuie să lipsească din bucătăria nimănui. Pe lângă faptul că dă un gust bun mâncării, medicii îl consideră foarte indicat pentru menținerea stării de sănătate. Capsaicina, cea care dă piperului gustul iute și senzația de căldură, este un puternic stimulent natural care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, în special în zona extremităților corpului, de multe ori desensibilizate din cauza efectelor diabetului. Este și un bun digestiv, întrucât ajută la producerea de acid hidrocloric, necesar pentru digerarea mâncării în stomac.

Scorțișoara are diverși compuși cu proprietăți antiinflamatoare care ajută la ameliorarea durerii și a durerii menstruale. Descoperirile recente arată că scorțișoara îmbunătățește abilitatea celulară de a absorbi glucoza și scade nivelul zahărului din sânge în cazul diabeticilor.

Ghimbirul este plin de antioxidanți, motiv cu efecte benefice asupra încetinirii procesului de îmbătrânire provocat de radicalii liberi. Întărește sistemul imunitar, iar componentele sale antimicrobiene ajută în lupta împotriva virusurilor.

Usturoiul este una dintre plantele cel mai intens studiate. Ajută la reducerea nivelului colesterolului și a trigliceridelor, scade presiunea sangvină și riscul apariției cancerului de stomac și de colon. Usturoiul este un antiseptic eficient și reprezintă o bună modalitate de subțiere a sângelui, fără a se înregistra efectele secundare ale sângerării intestinale sau ale durerii de stomac, specifice administrării de aspirină. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 August 2013
Stire din Diverse : Peltea aromată cu coniac
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Cum conservați vinetele pentru iarnă
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Cum a cucerit pizza întreaga lume
Pagina a fost generata in 1.9882 secunde