Peltea aromată cu coniac

118
Peltea aromată cu coniac - 29augpelteademere-1377773324.jpg

Articole recomandate

Ingrediente: 3 kg mere acrișoare, 2 lămâi, 3 l apă și o cantitate egală din sucul obținut după fierberea fructelor.

Mod de preparare: Pentru pelteaua aromată de mere, merele sănătoase se spală și se curăță de orice lovire, apoi se taie în felii subțiri. Se pun într-o cratiță la fiert, dar mai întâi se stropesc cu sucul de la lămâie, apoi se pune apa peste ele, până trece de fruct, adică să fie acoperite complet cu apă. Se pun la flacără normală până încep să clocotească, apoi reducem focul și lăsăm să fiarbă timp de o oră, până se înmoaie fructele. Scurgem me-rele printr-o sită de inox, smălțuită sau din plastic. Legăm pe gura unui vas larg o pânză rară de tifon și punem merele să se scurgă lent. Lăsăm până a doua zi, apoi amestecăm sucul, măsurăm cantitatea și punem o cantitate egală de zahăr. Lăsăm pe foc, amestecând din când în când, până se topește zahărul și dă în clocot. Lăsăm la foc mare, apoi controlăm să vedem dacă este gata. Punem un pic în frigider la răcit și dacă este tare și sticlos pe deasupra, înseamnă că este gata. Apoi, pelteaua rezultată se pune în borcane calde, uscate și se acoperă cu celofan înmuiat în coniac (ăsta este de fapt și secretul aromei speciale), apoi se mai acoperă și cu prosoape curate. A doua zi se pun capacele și se dau în cămară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Cum conservați vinetele pentru iarnă
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Cum a cucerit pizza întreaga lume
Pagina a fost generata in 1.6868 secunde