Cetatea Histria, un loc plin de istorie care trebuie neapărat vizitat

195
Cetatea Histria, un loc plin de istorie care trebuie neapărat vizitat - cetateahistria1375454443-1405513779.jpg

Articole de la același autor

Dacă ești în vacanță pe litoral, nu trebuie să ratezi ocazia de a petrece o zi la Cetatea Histria. Este una dintre cele mai cunoscute obiective turistice culturale din Dobrogea pentru care merită să îți sacrifici câteva ore din concediul la mare.

Aflată la doar 65 de km de Constanța, în satul Istria, comuna Istria, pe malul lacului Sinoe, cetatea face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării. Berzele, egretele și alte specii de păsări și animale protejate întregesc peisajul unic dobrogean de care veți fi cucerit.

Vizita cetății începe cu o tură în muzeul Histria, care adăpostește mii de exponate din toate perioadele evoluției cetății, de la secolul VII î. Hr. până la distrugerea ei în secolul VII d. Hr., dar și câteva exponate mult mai vechi, din mileniul 5 î. Hr.

Din muzeu, vizita continuă pe ruinele basilicilor, templelor și locuințelor vechii cetăți. Înainte de a te îndrepta spre ieșire, nu trebuie să ratezi cartierul Domus și curtea cu coloane. În acest loc, istoria se împletește cu frumusețile naturii, toate acestea redând o caracteristică aparte cetății. Veți avea parte de o oră de istorie din partea ghidului, dar și de o plimbare prin natură, ascultând cântecele păsărilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Iulie 2014
Stire din Diverse : Începe Carnavalul Mamaia 2014!
Pagina a fost generata in 0.3582 secunde