Cherhana Histria, locul unde găsim cele mai bune preparate din pește

2018
1
Cherhana Histria, locul unde găsim cele mai bune preparate din pește - cherhanahistria2-1373284137.jpg

Articole recomandate

În comuna Istria, lângă Muzeul Cetății Histria, de un an s-a deschis Restaurant Cherhana Histria, locul în care constănțenii, dar și cei care se află în trecere pot degusta cel mai proaspăt pește din zonă. Grupul Eteks este cel care s-a gândit că, după zece ani de succes cu "împinge tava", este cazul să ridice un restaurant și să-l doteze de la zero cu absolut tot ceea ce este necesar pentru a putea să ofere preparate din pește pe gustul, dar și pe buzunarul fiecăruia. 




"Ieftin și bun" este deviza celor de la Cherhanaua Histria. Unul dintre cele mai importante aspecte este acela că în bucătărie se folosește numai pește proaspăt. Cherhanaua este situată la mică distanță de lacurile Histria, Nuntași și Sinoe, dar și la doar aproximativ cinci kilometri de Marea Neagră, așadar aprovizionarea cu pește autohton, proaspăt, se face rapid. De altfel, lacul Sinoe este vestit pentru caras și crap sălbatic, extrem de apreciați de cunoscători. 


Pe lângă caras și crab, știuca și scrumbia sunt alte specii de pește pe care bucătăria de la Restaurant Cherhana Histria le pregătesc zi de zi. În plus, nu lipsește nici calcanul, labanul sau zarganul, așadar cunoscătorii, precum și cei cu mai puțină "experiență" au de unde alege. 
Plachia, saramura sau borșul din pește fac deliciul celor care calcă pragul cherhanalei, însă lista specialităților este una mult mai lungă. La fel de important pentru o seară de neuitat petrecută acolo este vinul românesc și taraful de lăutari care fac atmosfera să fie una destinsă. Deși abia în luna iunie Restaurant Cherhana Histria a împlinit un an, deja s-a dus vorba despre mesele festive organizate acolo. 




Comentează știrea

George
24 ianuarie 2014
mancare proaspata la cetate

Buna ziua tuturor, sunt unul dintre ospatari al acestei locati din acest restaurant .mancarea aici e mereu proaspata si nu numai ca e buna dar noi va intampinam la intrare si cu o palincuta ptr a va deschide apetitul .va anuntam ca reastaurantul nostru e inchis pe perioada ierni ,dar reschiderea restaurantului va fi la 1 Martie 2014 .Cu respect George.

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : Să ne răcorim cu o înghețată
Pagina a fost generata in 2.8065 secunde