Ciornei vs. Arghirescu, remiză între medici la Festivalul Internațional de Șah de la Eforie Nord

538
Dacă ajungeți la Eforie Nord, mergeți și la plajă, dar faceți-vă drum și la Sala Sporturilor, unde, în aceste zile, se află în plină desfășurare Festivalul Internațional de Șah, turneu în care valoarea totală a premiilor este de 52.000 de lei.
La fluierul arbitrului Claudiu Iordache, președintele Asociației Județene de Șah Constanța, s-au aliniat la mesele de joc nu mai puțin de 175 de jucători, din toate colțurile României și ale continentului.
"Este cel mai puternic turneu de șah organizat în județul nostru, după Revoluție. Personal, îl văd favorit pe marele maestru internațional Alexei Fedorov, din Belarus, șahist foarte bine pregătit teoretic și psihic. Fiecare jucător dispută 11 partide, iar sistemul de joc este cel elvețian (adversarii sunt împerecheați în funcție de punctajul obținut, coeficientul ELO și culoarea pieselor)", a declarat, pentru "Cuget Liber", Antonio Rușa, președintele clubului Sissa Constanța.
Iată și rezultatele rundei a patra: Eduard Văleanu (CS Victoria Techirghiol; campion al României) - Boris Nevednichy (Rep. Moldova) 0-1, George Mălureanu (Palatul Copiilor / Cleopatra Mamaia) - Alexandru Manea (Conpet Ploiești) 1/2 - 1/2, Marian Zaim (Sissa) - Elizabeta Bogdan (Clubul Central București) 1-0 (maestrul Zaim s-a distrat cu tânăra sa adversară, o speranță a șahului bucureștean), Gorpin Niculescu (Siciliana București) - Ionel linca (Sissa) 0-1 (paradoxal, Iinca joacă mai bine cu piesele negre), Gheorghe Lupu (Sissa) - Irina Bulmaga (Rep. Moldova) 0-1, Dragoș Ciornei (Sissa) - Marius Arghirescu (Speranța Focșani) 1/2 -1/2 (după patru ore de concentrare, ambii jucători, de profesie medici, au rămas rege contra rege).
Tot la Eforie Nord, a început tradiționalul turneu de șah "Trofeul Litoralului", ajuns la a 19-a ediție. După patru runde, în fruntea clasamentului s-a instalat marele maestru internațional George Grigore, de la Victoria Techirghiol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 23 Iunie 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 1.9707 secunde