Comercianții rămân fără bani în buzunare

677
Comercianții rămân fără bani în buzunare - suveniruri-1309970180.jpg
Suvenirurile care altădată erau la mare căutare pe plajă, astăzi sunt bătute de soare pe tarabele comercianților. Sa fie oare criza care a golit buzunarele turiștilor, sau ei nu mai prezintă interes pentru micile atenții care le păstrau vie amintirea zilelor petrecute pe litoral? Aceștia nu se mai îndură să dea 13 lei pe o ramă, 30 lei pe un ceas, 10 lei pe o cană inscripționată cu nume, 17 lei pe o scrumieră sau 5 lei pe un magnet de frigider, considerând că banii îi pot folosi pentru ceva mai util sau pentru alt tip de distracție (plimbări cu trenulețul, hidrobicicleta sau ski jetul).

"Nu mai merge ca în anii trecuți, nu mai sunt bani, oamenii se uită și pleacă. E foarte slab acum, să sperăm că mai târziu va fi mai bine", afirmă unii comercianți. Alții cred că abia după 15 iulie va începe vânzarea propriu-zisă, când vor veni mai mulți turiști în concediu.

Nici hainele sau încălțămintea nu mai sunt la mare căutare, turiștii preferând să își cumpere din mall-uri haine mai scumpe, dar mai bune calitativ, decât să dea 35 de lei pe o pereche de pantaloni scurți, 25 lei pe o bluză, 29 lei pe o pereche de papuci sau 50 lei pe o pereche de pantofi.

"Ceea ce se mai cumpără sunt tricourile de 13 lei sau rochițele de 15 sau 18 lei", mărturisește una dintre vânzătoare.

Ceea ce se mai caută încă sunt produsele de plajă, și asta deoarece turiștii doresc să își hidrateze pielea. Cu toate că ele au prețurile ridicate, nu îi împiedică nimic să scoată din buzunare 13 lei sau 19-20 lei pentru o emulsie sau o loțiune de plajă.

Mădălina CIUPERCĂ

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5907 secunde