Constanța, în cursa pentru un loc în competiția regională "Diversitatea - o șansă în plus pentru viitor"

348
Pe 18 decembrie se încheie faza națională premergătoare la nivel regional a ediției a III-a a concursului "Diversitatea - O șansă în plus pentru viitor", derulat de către Ministerul Educației, Cercetării și Inovației, în parteneriat cu Asociația Divers.
La acest concurs s-au înscris 36 de județe, cu un total de 172 echipe participante, adică 860 de elevi și 172 de cadre didactice îndrumătoare, se arată într-un comunicat de presă.
Concursul este o provocare adresată elevilor. Ei trebuie să formeze echipe din cinci elevi, fete și băieți, dintre care cel puțin un membru al echipei să aparțină unei minorități etnice. Concurenții trec de o probă teoretică ce cuprinde întrebări tip grilă din domeniile educației civice și istoria, tradițiile și obiceiurile minorităților naționale, respectiv o probă creativ-artistică.
În perioada 20 - 22 noiembrie, la Liceul teoretic "Mihai Eminescu" din București se vor întrece echipele județelor București, Ialomița, Ilfov, Prahova, Călărași, Constanța, Tulcea, Brăila și Vrancea, aceasta fiind ultima competiție pe regiuni, după cele organizate la Botoșani pentru județele Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Buzău și Galați, la Timișoara, pentru județele Timiș, Gorj, Cluj, Arad, Bihor, Caraș Severin, Alba, la Craiova pentru Dolj, Dâmbovița, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Teleorman, Argeș și la Târgu Mureș pentru Mureș, Bistrița Năsăud, Sibiu, Harghita, Brașov, Covasna.
Echipele care obțin locul I din fiecare regiune vor participa la faza națională organizată la București, în data de 18 Decembrie cu ocazia Zilei Minorităților Naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Noiembrie 2009
Stire din Diverse : Sufleu de cartofi
Vineri, 06 Noiembrie 2009
Stire din Diverse : Criza golește spațiile de birouri
Pagina a fost generata in 1.841 secunde