Copiii consumă prea multă sare

316
Chips-uri, covrigi, fast-food, mâncare semi-preparată, toate acestea fac parte din meniul copiilor. Pe lângă pericolul e-urilor, acestea pun în pericol sănătatea copiilor noștri prin cantitatea mare de sare pe care o conțin.
Potrivit unui studiu realizat de Serviciul de Informații asupra Sănătății din SUA, se pare că băieții între 7 și 16 ani consumă 6,4 grame pe zi, iar fetele 5,6 grame. Dacă această cantitate s-ar reduce cu 42%, riscul unei tensiuni arteriale mari ar scădea considerabil.
De asemenea, conform unui raport publicat de The Telegraph, care a presupus revizuirea a nu mai puțin de 50 de studii pe această temă, copiii au de suferit pentru că sunt bombardați cu sare, zahăr și grăsimi saturate din toate părțile, în detrimentul mineralelor, vitaminelor și acizilor grași precum Omega 3.
Raportul arată că atât copiii cât și tinerii prezintă dereglări la nivelul alimentației, care, dacă nu sunt rezolvate, ar putea cauza probleme în viața lor de adulți. Pot apărea boli cronice și degenerative, precum diabetul de tip 2, afecțiuni cardio-vasculare și chiar cancer. În același timp, lipsa de fier, iod, zinc, magneziu, potasiu, vitamine duc la scăderea capacității de concentrare și memorare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Martie 2011
Stire din Diverse : Ceaiuri împotriva febrei
Sâmbătă, 05 Martie 2011
Stire din Diverse : Vărsatul de vânt la copii
Sâmbătă, 05 Martie 2011
Stire din Diverse : Greier în ton cu moda: este roz!
Sâmbătă, 05 Martie 2011
Stire din Diverse : Trei metropole de vizitat cu 30 euro
Pagina a fost generata in 2.8413 secunde