Copilul refuză laptele. Ce faci?

423
Copilul refuză laptele. Ce faci? - copilrefuzalapte-1396621492.jpg

Articole recomandate

Din păcate, studiile arată că 7 din 10 copii se confruntă cu un deficit de vitamina D, dar și cu lipsa calciului și a fosfaților, ceea ce afectează  creșterea și dezvoltarea normală a oaselor.


Pentru a nu se ajunge aici, specialiștii Copilul.ro sunt de părere că niciun effort nu este prea mare când se pune problema convingerii copilului să bea lapte. Numai așa, cei mici vor fi ajutați să-și refacă echilibrul organismului. 


Necesarul de lapte
Studiile arată că 3 pahare de lapte degresat consumate zilnic îți asigură o viață sănătoasă.
Laptele și produsele obținute din el conțin majoritatea substanțelor nutritive de care organismul are nevoie: Calciu și vitamina D pentru dinți și oase puternice; Proteine care sporesc activitatea organismului, luptă împotriva infecțiilor, vindecă rănile; Vitamina B pentru energie; Fosfor; Magneziu.


Ce poți să faci pentru a-ți convinge copilul să bea lapte?
Cereale cu lapte. Un mic dejun ideal nu doar pentru copilul tău, ci pentru orice membru al familiei. Așadar, dacă refuză să bea lapte, încearcă să-l combini cu cereale. Găsești în comerț cereale pentru toate gusturile, pe bază de grâu, de porumb, de orez, ovăz. Ingredientele suplimentare cum ar fi fructele uscate, bucățelele de ciocolată, nuci, alune, cu siguranță îl vor convinge.
Griș cu lapte. Pe lângă gustul delicios, acest preparat îi asigură și carbohidrații atât de necesri organismului. Îl poți combina cu fructe, cu caramel, cu sirop de ciocolată etc.
Cocktailuri delicioase cu lapte și fructe. Amestecă cu mixerul lapte, fructele preferate de copil și gheață și obții un cocktail care va da startul unei zile excelente. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Economie : Importurile de lapte au crescut cu 62,4%
Pagina a fost generata in 1.5409 secunde