Criza auto mondială

716
Criza auto mondială - 403e7163b5aef0323eee42fe413bccc5.jpg
Piața auto americană este în corzi. Consiliul de Administrație al producătorului General Motors se va reuni la sfârșitul săptămânii, pentru a decide dacă vor iniția procedura de falimentare, anunță Forbes. Guvernul american a dat un ultimatum companiei, până la 1 iunie. General Motors trebuie să aștepte rezultatele negocierilor cu sindicatul angajaților din industria automobilelor, înainte de a-și declara falimentul. Procedura de falimentare are șanse de succes mult mai mari dacă se ajunge la un acord cu sindicatele, spun specialiștii.
v v v
Producătorul auto Chrysler se află în punctul cheie al procedurii de falimentare. În aceste zile, se va decide dacă cele mai atractive active ale companiei vor fi vândute pentru a forma o nouă entitate, în colaborare cu grupul Fiat. Dacă totul merge conform planului, guvernul se așteaptă la formarea unei noi companii mult mai eficiente, până la sfârșitul lunii viitoare.
v v v
Discuțiile purtate de General Motors (GM) cu oficialii de la Berlin pentru salvarea diviziei Opel, au eșuat, după ce GM a cerut sprijin financiar de 300 milioane euro, relatează Bloomberg.
"Rezultatul discuțiilor nu a fost cel scontat, din cauza cererilor neașteptate formulate de oficialii GM. Nu avem asigurarea necesară pentru extinderea unui credit punte", a declarat ministrul german al economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg.
"Am avut o surpriză neplăcută în momentul în care GM și-a exprimat cererea, la o oră după începerea discuțiilor. Considerăm acțiunea constructorului drept scandaloasă", a precizat ministrul finanțelor, Peer Steinbrueck.
v v v
Porsche a anunțat că a primit un împrumut de 700 milioane euro de la divizia Volkswagen și a subliniat că poate face față datoriilor, scrie Reuters. În timp ce se confruntă cu datorii de 9 miliarde euro, acumulate până la finalul lui ianuarie, compania Porsche a fost forțată să renunțe la preluarea Volkswagen. Săptămânalul german Der Spiegel a raportat că împrumutul a avut ca obiectiv sporirea finanțelor Porsche la începutul anului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9422 secunde