Criza imobiliară mondială

146
Numărul de case din Statele Unite pentru care lucrările de construcție au fost demarate în iulie a scăzut neașteptat, conform datelor publicate de Departamentul Comerțului, citate de Bloomberg.
Departamentul Comerțului a anunțat că numărul de case pentru care lucrările de construcție au fost demarate în iulie a scăzut cu 1%, la un nivel ajustat sezonier de 581.000 unități, sub estimările pieței, de 600.000 unități.
Numărul de locuințe pentru o singură familie a căror construcție a început în iulie a crescut cu 1,7%, la un nivel anual de 490.000 unități, cel mai înalt din luna octombrie.
***
Investitorii s-au întors pe piața imobiliară din Europa, după o lungă absență. Volumul investițiilor din cele 32 de țări europene în al doilea trimestru al anului au crescut până la aproape 12 miliarde de euro, cu 2,5% mai mult decât în primul trimestru din 2009, potrivit companiei "Cushman & Wakefield".
Creșterea s-a datorat în principal numărului mare de investiții al cumpărătorilor străini, în țările din Vestul Europei. "Investitorii străini cumpără în acest moment o gamă redusă de proprietăți, care aduc venituri sigure, cum ar fi spații pentru birouri, industriale sau comerciale", a declarat Tony Horrell, șeful pieței de capital din Europa, al firmei "Jones Lang LaSalle", citat de Wall Street Journal.
***
Potrivit Eurostat, care a centralizat date pentru 11 din cele 27 de state membre, sectorul construcțiilor a înregistrat în iunie scăderi în nouă state membre și a crescut doar în Germania, cu 1,2%, și în Polonia, cu 0,6%, față de aceeași lună din 2008.
Cele mai mari scăderi în termeni anuali au mai fost înregistrate în iunie în Suedia (-16,6%), Slovenia (-15,8%) și Spania (-12,6%).
Lucrările de construcții au scăzut în UE, în iunie, cu 14,1% față de aceeași lună din 2008, iar țările din zona euro au înregistrat o reducere anuală mai mică, de 8,8%, în același interval.
Construcțiile de clădiri au scăzut în a șasea lună a anului cu 17,7% față de luna similară din 2008 în UE și cu 11,6% în zona euro, în timp ce construcțiile inginerești au crescut cu 1,2% în UE și cu 1,1% în zona euro.
Față de luna anterioară, sectorul construcțiilor a raportat o scădere de 3,3% în UE și de 1,1% în zona euro, potrivit Eurostat. Alături de România, care a înregistrat în iunie cea mai semnificativă creștere față de luna mai, de 9,3%, Bulgaria, Polonia și Cehia au avut, de asemenea, ritmuri pozitive de evoluție ale acestui sector, de 1,5%, 1,2% și 1%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 20 August 2009
Stire din Diverse : Timp liber
Joi, 20 August 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 2.3278 secunde