Culcă-l pe bebe atunci când dă primele semne de somn

1122
Culcă-l pe bebe atunci când dă primele semne de somn - bb1a46b2b16238f66c31e19f78b79247.jpg
Un mod foarte bun de a încuraja un somn sănătos este de a învăța semnalele pe care le dă bebe atunci când e obosit și să îl puneți la nani imediat. Un bebeluș nu se poate culca singur, cum nici nu poate să înțeleagă propriile semne de oboseală.
Un copil care este încurajat să stea treaz când, de fapt, corpul său cere cu disperare un pui de somn este, în mod tipic, un bebe nefericit și morocănos. În timp, fenomenul de deprivare de somn îi poate afecta dezvoltarea.
Cei mai mulți nou-născuți pot rezista doar una sau două ore fără să doarmă. Un bebe de trei luni poate rezista chiar trei ore treaz, un copil de un an poate fi vesel și jucăuș până la patru ore, iar unul de doi ani, până la cinci-șase ore. Odată ce copilul trece de faza aceasta de veselie și dorință de joacă, devine foarte repede prea obosit. Atunci îi va fi deja mult mai greu să adoarmă și să doarmă liniștit.
Folosind ceasul și primele semne de oboseală ca indicatori, puteți găsi acel moment magic când copilului îi este somn, dar nu este încă prea obosit. Când observați toate aceste semne trebuie deja să vă îndreptați către dormitor - nu vă lansați într-o rutină prea lungă pre-nani fiindcă bebe s-ar putea să se răzgândească.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
Stire din Diverse : Ardei umpluți cu carne de pui
Vineri, 13 Noiembrie 2009
Stire din Diverse : Hidrogenule, mașină mică!
Pagina a fost generata in 1.8875 secunde