Cum a apărut viața pe Pământ?

517
1
Oamenii de știință au confirmat una dintre teoriile care ar lămuri unul dintre cele mai mari mistere ale lumii în care trăim: cum a apărut viața pe planeta noastră?

Cometele care au căzut pe Terra sunt cele care, conținând "ingredientele" necesare, ar fi adus viața pe Terra, informează The Telegraph. Savanții NASA au creat o replică a impactului unei comete asupra planetei noastre și au demonstrat că aminoacizii, necesari creării vieții, ar fi supraviețuit căldurii uriașe și șocurilor cauzate de coliziune.

Combinația de apă, energie și ami-noacizi, care împreună formează pro-teinele, ar fi putut cauza primele reacții chimice, susțin oamenii de știință.

Descoperirea a fost prezentată la o întâlnire a Societății Americane de Chimie, iar oamenii de știință de la NASA au explicat că expunerea planetei la coliziuni repetate pe o perioadă lungă de timp cu comete, asteroizi și meteoriți ar fi putut lăsa câteva elemente chimice cheie pentru crearea vieții pe Pământ.

Cometele, "bile" uriașe de gheață, gaze, praf și piatră orbitează în jurul Soarelui însă ocazional se eliberează de pe respectiva centură și intră direct în sistemul nostru solar.

Dovezile existente arată că viața a apărut pe Pământ în urmă cu aproxi-mativ 3,8 miliarde de ani, într-o perioadă în care se pare că a fost bombardată des de comete și asteroizi. Până atunci, atmosfera Terrei ar fi fost prea fierbinte, susțin specialiștii, pentru a permite supraviețuirea oricărui element.

"Cometele ar fi fost pachetele ideale pentru a livra pe Pământ elementele necesare evoluției chimice care să ducă la nașterea vieții", susține Dr. Jennifer Blank, care a condus acest studiu. 

Comentează știrea

Dash
1 aprilie 2012
Cometele

Asta înseamnă că acolo de unde vin cometele a fost viață cândva ?!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Decembrie 2011
Stire din Fun : Adevăruri despre viață
Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Stire din Fun : Lecții de viață haioase
Pagina a fost generata in 0.3826 secunde