Primăria Limanu ar putea funcționa pe energie regenerabilă

476
Primăria Limanu a demarat licitația pentru a găsi firma care să se ocupe de elaborare studiului de fezabilitate și de partea de consultanță în vederea obținerii de finanțare pentru obiectivul de investiții prin care se dorește montarea unei centrale eoliene în comună. Contractul încheiat în acest sens va avea o valoare de aproximativ 500.000 de lei.
Prin demararea unui astfel de proiect, Primăria Limanu dorește să se reducă semnificativ costurile aferente consumului de energie electrică la nivelul comunei.
"În calitatea sa de autoritate a administrației publice, Comuna Limanu are în subordine o serie de instituții și autorități care asigură servicii de interes public sau de interes economic general pentru care suportă din bugetul propriu cheltuielile generale de administrare, respectiv plata energiei electrice, termice, etc. (…) Analizând costurile de electricitate pentru consumul instituțiilor publice aflate în subordine, asigurat de actualul sistem de alimentare cu electricitate, Comuna Limanu dorește să reabiliteze sistemul de alimentare a unor instituții, la nivelul standardelor și prescripțiilor tehnice în vigoare pe plan european, inclusiv prin valorificarea unor resurse regenerabile disponibile în zonă", se arată în caietul de sarcini.
Dacă se va obține finanțare, centrala va asigura necesarul de energie pentru iluminatul public, cel al clădirii primăriei și a celorlalte instituții publice din localitate. Firmele care doresc să participe la această licitație se pot înscrie până în data de 23 aprilie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 31 Martie 2012
Stire din Politică-Administrație : USL vrea moțiune de cenzură
Pagina a fost generata in 1.397 secunde