Cum alegeți jucăria preferată

58

Articole recomandate

O jucărie rezistentă și care nu presupune pericole, este prima care trebuie aleasă, spun specialiștii de la Ghidul.părinților.ro.


Apoi, pornind de la aceste două criterii, trebuie să va îndreptați atenția asupra calității și rezistenței materialului utilizat. O jucărie din plastic subțire probabil că nu va avea viață lungă și, prin urmare, riscă să devină un potențial pericol pentru copil. În schimb, una dintr-un material rezistent va putea fi păstrată peste ani. Tot în aceeași ordine de idei, o jucărie complexă, spre exemplu, una care conține un mecanism, va fi mai puțin rezistență decât o jucărie mult mai simplă. Să nu mai vorbim că toate acele piese din interior, odată detașate, înseamnă tot atâtea posibile pericole pentru un copil mic. La fel, jucăriile foarte complicate, care au piese detașabile și o grămadă de accesorii, oricât de interesante vi s-ar părea dumneavoastră, pentru un copil este posibil să nu prezinte cine știe ce atracție, mai ales dacă, așa cum se întâmplă în general, acesta reușește să piardă o parte din accesoriile respective și, odată cu ele, și interesul pentru întreg.


Jucărie complexă
Cu cât o jucărie poate fi utilizată în mai multe moduri, cu atât interesul pentru ea va dura mai mult. În acest sens, un exemplu excelent sunt blocurile de lego. Copilul își pune la lucru imaginația și creează o multitudine de forme, mereu noi, păstrându-și interesul pentru joacă. La fel, un camion poate fi tractat, poate fi condus spre garaj, poate fi încărcat cu nisip sau cu alte jucării etc., în funcție de imaginația creatoare a micuțului. În schimb, un trenuleț care se învârte în cerc pe sine, deși poate părea interesant pentru adulți, pentru copil nu va avea cine știe ce farmec. Poate cel mai important, nu uitați că jucăria trebuie să-i facă plăcere micuțului. Altfel, jocul nu mai e joc. Din păcate, nu există o jucărie care să placă tuturor; fiecare trebuie să fie potrivită celui care o primește. Iar fiecare copil este unic și, prin urmare, trebuie tratat că atare, cu interesele și plăcerile lui proprii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5264 secunde