Cum convingi la interviu că ești cel mai potrivit pentru job

948
2
Cum convingi la interviu că ești cel mai potrivit pentru job - interviu-1362059318.jpg
Firmele din mai multe domenii utilizează interviul de angajare de tip "fulger", care nu durează mai mult de 60 de secunde și în care vor să vadă cât de convingător poți fi într-un timp extrem de scurt.


În special multinaționalele care recrutează agenți de vânzări folosesc acest tip de interviu, care se mai numește și interviul "în lift" (ca și cum ți s-ar cere să-l convingi pe recrutor că merită să te anga-jeze în timp ce urci cu liftul la etajul 20).

Angajatorii testează prin aceas-tă metodă viteza de reacție și ca-pacitatea de persuasiune în timp scurt, abilități esențiale pentru angajații care vor lucra pe posturi de vânzări.

Un astfel de interviu-fulger nu conține de regulă decât o singură întrebare, de genul "Vorbește-ne despre tine, ce te face potrivit pen-tru acest job?". Potrivit wikihow. com, trebuie să ții cont de câteva lucruri dacă vrei să lași o bună impresie în urma unui astfel de test:

1. Pregătește de-acasă o prezentare concisă. Trebuie să dai dovadă înainte de orice, la un astfel de interviu, de concizie, de capacitatea de a păstra doar esențialul despre cariera și abilitățile tale. Trebuie să elimini din scurta prezentare orice element care pare neimportant sau secundar.

2. Prezentarea trebuie să conțină măcar o experiență de lucru concretă. Angajatorii vor să audă, pe lângă declarații generale și vorbe meșteșugite, și o experiență sau două concrete din trecutul tău profesional. Trebuie să alegi o situație relevantă, în care ai obținut rezultate foarte bune sau ai depășit o problemă apărută.

3. Concentrează-te pe 2-3 teme-cheie. Încă de acasă, trebuie să te hotărăști care sunt cele două-trei competențe-cheie pe care vrei să le prezinți în cele 60 de secunde. Fie că e vorba de capacitatea de inovare, de orientarea pe clienți sau de ambiția ta ieșită din comun, trebuie să exprimi lucrurile într-un mod cât mai concret și mai convingător.

4. Nu te prezenta "în vid", ci cu aplicație la postul respectiv. Este important să orientezi scurta ta prezentare pe modul în care abilitățile și experiența ta pot fi constructive în situația dată. De aceea, trebuie să găsești de acasă cât mai multe argumente ale contribuției tale potențiale la creșterea firmei (sau departamentului) unde vrei să te angajezi.

5. Ai nevoie de un element memorabil în prezentare. Deoarece recrutorii vor vedea sute de persoane în câteva zile, nu ai nicio șansă să te distingi în mulțime dacă nu introduci un element de culoare. Trebuie să cauți un astfel de detaliu "nonconformist" în trecutul tău profesional. Atenție, să nu cazi în cealaltă extremă și să nu le pari recrutorilor "ciudat".


Comentează știrea

antreprenor
1 martie 2013
mai usurel .....

dar totusi nu mai putem fi naturali chiar e aberant si inutil , hai sa fim seriosi prea mult cer EI,STITI BINE CUM STA TREABA : fi asa , fi pe dincolo raspunde in 6 timpi si 4 rastimpi ....etc tocmai de aceea nu merge bine cam pe nicaieri , prea multa falsitate si naturalete ioc !

x
3 martie 2013
xx

Angajatorii vor ca tu sa fii perfect si daca se poate sa arati ca esti, in 60 de secunde, ca daca nu esti, nu poti deveni unul de al lor. Ei nu sunt perfecti, trebuie sa fii doar tu, doar ca uita sa-ti spuna ca perfectiunea pe care ei o cauta, urmeaza sa fie platita cu 1000 de lei pe luna. Pai la banii acestia, nu pot primii decat ceva low cost.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6356 secunde