Cum îți poți înmatricula mașina în Bulgaria și cât te costă

2208
3
Cum îți poți înmatricula mașina în Bulgaria și cât te costă - fondbulgaria-1373808598.jpg

Articole recomandate

Politica fiscală a Guvernului român de a impozita tot ce mișcă în țara asta a creat mari dificultăți sectorului auto, fie că vorbim de autoturisme noi sau second hand. Taxe de poluare, de primă înmatriculare, timbrele de mediu, toate aceeași Mărie cu altă pălărie, numai ca românul care vrea să își cumpere un autoturism să plătească până-i sar ochii din cap. Însă, faptul că suntem parte a Uniunii Europene ne oferă posibilitatea să evităm birurile și să alegem alte state membre unde să înmatriculăm mașinile. Este perfect legal! Știi cum poți să-ți înmatriculezi mașina în Bulgaria și cât te costă?

Taxa de prima înmatriculare, taxa de mediu, costurile RCA și, în special, noua grilă de impozitare sunt motive suficiente care să determine cetățenii români să se reorienteze către legislația bulgărească.

Au apărut multe firme care facilitează înmatriculările de mașini în țara vecină, deoarece și cererea este în creștere. Ofertele pentru servicii complete de înmatriculare variază între 350 și 650 de euro. Se pot înmatricula toate autovehiculele indiferent de norma de poluare, capacitatea cilindrică sau anul de fabricație.

Redactorii de la incont.ro au contactat o firmă specializată pe înmatriculări auto în Bulgaria, care înmatriculează pe zi, la Ruse, aproximativ 60-70 de mașini, care au proprietari români. Mai mult, reprezentanții firmei primesc solicitări de înmatriculare în Bulgaria și din partea românilor care trăiesc în Spania, Italia sau Grecia.

Care sunt avantajele înmatriculării în Bulgaria

- Costurile: De cele mai multe ori costurile înmatriculării în Bulgaria ale unui autovehicul sunt de 3-4 ori mai mici decât în România, ajungând în unele cazuri să fie și de până la 10 ori mai mici.

- Asigurarea Obligatorie: RCA este de cele mai multe ori la jumătate de preț față de cea din România. Toate polițele de asigurare includ Carte Verde, valabilă în toate statele intracomunitare.

- Impozitul anual: Este mult mai redus în comparație cu cel românesc.

- Rapiditatea: Este unul din avantajele înmatriculării în Bulgaria. Într-o singură zi se execută toate operațiunile necesare înmatriculării.

- Accesibilitatea locației: lângă Giurgiu, în localitatea bulgărească Ruse. De asemenea, și în Constanța există numeroase astfel de firme, care operează în Bulgaria în zona Varna sau Dobrich.

Costurile înmatriculării autoturismelor în Bulgaria sunt împărțite în două categorii:

Pentru vehicule cu o putere declarată de până la 120 kW sau cu o capacitate cilindrică de până în 2.500 cmc inclusiv costurile variază în jurul sumei de 500 de euro.

Pentru vehiculele cu o putere declarată de peste 120 kW exclusiv sau cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.500 cmc, prețul se încadrează între 600 și 700 de euro.

Ce includ aceste costuri:

- Documente de proprietate (contract de vânzare cumpărare, factură, bon fiscal) pe numele clientului.

- Taxele ITP precum și efectuarea ITP-ului

- Taxele aferente noilor numere de înmatriculare

- Asigurarea obligatorie (RCA) precum și Carte Verde

- Impozitul aferent autovehiculului pe un an

- Vignetă pentru Bulgaria valabilă pe un an

- Ecotaxa

Care sunt costurile anuale

Costurile anuale variază în principal în funcție de capacitatea cilindrică, însă de cele mai multe ori sunt la jumătate de preț față de cele din România. Media este undeva în jurul sumei de 250 Euro, sumă ce include:

- Toate taxele aferente ITP-ului ce se efectuează anual.

- Asigurarea RCA, Carte Verde

- Impozit anual aferent anului în curs

- Rovigneta pentru Bulgaria valabilă un an.

(sursa: www.incont.ro)

Comentează știrea

paul
23 iulie 2013
nu tine

Prietenas in Romania acum inmatriculezi si cu 200 de euro ,nu mai tine asta cu bulgarii.

marius
22 aprilie 2014
inmatriculare

si cum poti sa faci asta ? daca imi poti spune?

Dan
21 iunie 2014
SerioS!?

cum inmatriculeti tu o masina cu 200 de euro in romania ? tine cont fratie de timbrul de mediu plus alte taxe de inmatriculare normala . nu cred ar fi bine , personal ma chinui de ceva timp sa cumpar o masina muncesc pe 10 mil pe luna si am strans si eu 1500 euro cum sa cumpar masina in ROMANIA ???? voi incerca sa cumpar din germania si sa o inmatriculez pe bularia daca merge asa brici cum spune pe pagina asta daca nu imi cumpar o bicicleta sau un scuter !NINO NINO DANONINO ! tara retarda .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8535 secunde