Volvo - mașina care frânează și evită pietonii

103
Volvo - mașina care frânează și evită pietonii - volvo-1373199721.jpg

Articole recomandate

Volvo a anunțat oficial faptul că viitoarea generație a modelului XC90, care va fi lansată în cursul anului 2014, va beneficia de trei sisteme de siguranță care vor fi prezente în premieră mondială în dotarea unui model de serie, indiferent de segment, scrie automarket.ro.

Cele trei sisteme se bazează pe sistemul radar și pe camerele pe care le are mașina în dotare, iar rolul lor este acela de a evita coliziuni și accidente care au loc în mod frecvent pe șosele din cauza neatenției șoferului sau a pietonilor.

Primul dintre aceste sisteme este o evoluție a detectorului de pietoni (Pedestrian Detection), pachet pe care Volvo îl are deja inclus în cadrul City Safety. De această dată, sistemul este capabil să "vadă" pietonii pe timp de noapte, în întuneric complet, având de asemenea capacitatea de a frâna automat în caz de nevoie dacă detectează un posibil impact cu aceștia.

Al doilea sistem oferit de Volvo în premieră mondială pe viitorul XC90 este conform informațiilor oferite de inginerii mărcii suedeze, un sistem prin care mașina detectează cu ajutorul camerelor dacă traiectoria sa tinde să iasă de pe trasa șoselei și acționează discret volanul pentru a se menține pe banda de rulare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1863 secunde