Cum prevenim constipația la copii

772
Cum prevenim constipația la copii - constipatie-1326478001.jpg
Frecvent întâlnită la copiii de orice vârstă, constipația este cauza unei diete fără fibre, bogată în grăsimi sau de lipsa unei rutine zilnice de mers la toaletă. Iată câteva soluții care îl vor ajuta pe cel mic să își regleze tranzitul intestinal în mod natural.

Din momentul diversificării alimentației bebelușului, este important să introduceți, treptat, porții mici de alimente care conțin fibre, cum ar fi fructe, legume sau cereale integrale. Pe lângă acestea, copilul tău trebuie să mănânce alimente precum carne de curcan, mazăre, linte, ovăz sau orz pentru a avea o digestie sănătoasă.

Amânarea mersului la toaletă este un obicei nociv și favorizează constipația. De aceea, trebuie să stabiliți din timp o rutină de mers la baie și să puneți copilul pe oliță sau pe toaletă cam la aceeași oră în fiecare zi. Organismul lui se va adapta cu ora și mersul la toaletă va deveni o obișnuință.

Pentru a combate constipația, trebuie să vă asigurați că micuțul bea suficientă apă în fiecare zi. Consumul de apă este una dintre cele mai importante măsuri pentru prevenirea acestei afecțiuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Diverse : Tarte cu piure de spanac
Pagina a fost generata in 0.2565 secunde