Tarte cu piure de spanac
După ce micuțul tău a împlinit doi anișori este deja destul de mare pentru a avea parte de un meniu suficient de diversificat. Unul din alimentele care nu ar trebui să lipsească de la masa copilului este spanacul. Această legumă este bogată în fier, contribuie la dezvoltarea armonioasă a organismului celor mici, conține multă vitamina K, bună pentru sănătatea oaselor, dar și vitamina A, benefică pentru piele.
O modalitate creativă de a oferi copiilor acest aliment sănătos este prepararea unor tarte cu piure de spanac. Pentru o singură porție, nu ai nevoie decât de un cartof mare, 50 de grame de spanac congelat, un ou, 40 ml de lapte și o linguriță de smântână groasă. Cartoful se curăță, se taie în bucăți după care se lasă la fiert într-o oală cu apă clocotită, iar cu aproximativ trei minute înainte de a-l scoate, se adaugă și spanacul. În timp ce acestea fierb se prepară un sos din laptele călduț și smântână. După ce cartoful și spanacul au fiert, se zdrobesc până se obține un piure, care se amestecă cu oul. Compoziția obți-nută se pune într-un vas termo-rezistent, uns cu unt și se fierbe în bain-marie în jur de 15 minute. Ulterior, se scoate tarta din vas, se așează pe o farfurie și se toarnă deasupra laptele călduț amestecat cu smântâna proaspătă.
O modalitate creativă de a oferi copiilor acest aliment sănătos este prepararea unor tarte cu piure de spanac. Pentru o singură porție, nu ai nevoie decât de un cartof mare, 50 de grame de spanac congelat, un ou, 40 ml de lapte și o linguriță de smântână groasă. Cartoful se curăță, se taie în bucăți după care se lasă la fiert într-o oală cu apă clocotită, iar cu aproximativ trei minute înainte de a-l scoate, se adaugă și spanacul. În timp ce acestea fierb se prepară un sos din laptele călduț și smântână. După ce cartoful și spanacul au fiert, se zdrobesc până se obține un piure, care se amestecă cu oul. Compoziția obți-nută se pune într-un vas termo-rezistent, uns cu unt și se fierbe în bain-marie în jur de 15 minute. Ulterior, se scoate tarta din vas, se așează pe o farfurie și se toarnă deasupra laptele călduț amestecat cu smântâna proaspătă.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012
Miercuri, 04 Ianuarie 2012