Semne că prichindelul tău este prea răsfățat

515
Semne că prichindelul tău este prea răsfățat - rasfat-1326478118.jpg
De obicei, copiii răsfățați sunt cei care se folosesc de o atitudine negativă pentru a obține ce își doresc. Cu toate acestea, nu orice comportament nepotrivit rezultă din răsfăț, așa că este bine să știi care sunt semnele că micuțul tău este prea alintat.

Afecțiunea excesivă pentru copil nu trebuie confundată cu răsfățul. Acesta apare doar atunci când nu îi impui la timp reguli și limite sau când îl copleșești cu favoruri și cadouri, trecând cu vederea orice. Accesul de furie provocat în public, dar și acasă reprezintă unul dintre cele mai clare semne că cel mic este răsfățat. De asemenea, copiii alintați au probleme în a-și manifesta mulțumirea pentru ceea ce au sau ce primesc de la cei din jur. Aceștia fie vor mai mult decât primesc, fie râvnesc la jucăriile altora, chiar dacă ei au jucării la fel sau asemănătoare. Totodată, copilul trebuie învățat să împartă cu ceilalți jucării, mâncare și alte lucruri, iar mai târziu să fie dispus să ofere și altora din ceea ce are.

Pe de altă parte, un părinte trebuie să fie o figură autoritară pentru copilul său care trebuie să îl asculte când îi solicită ceva. Un simplu "te rog" ar trebui să fie suficient pentru a se conforma solicitării. Dacă cel mic te înfruntă sau te sfidează în mod frecvent este un alt semn al răsfățului în exces. Regulile și limitele trebuie impuse încă de la vârste fragede pentru a nu ajunge în aceste situații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Diverse : Tarte cu piure de spanac
Pagina a fost generata in 0.895 secunde