Cum să faci, rapid, bucătăria lună

328
Cum să faci, rapid, bucătăria lună - bucatarialuna-1421158956.jpg

Articole recomandate

Orice gospodină știe că bucătăria poate fi o adevărată problemă atunci când faci curățenie generală. Pete de grăsime unde vrei și unde nu vrei, locuri multe pline de bacterii și tot felul de suprafețe diferite, pline de urme de mâncare. Iată ce trucuri geniale pentru a face bucătăria lună în doi timpi și trei mișcări, recomandate de www.Casă și grădină.ro:

Apă oxigenată pentru petele de pe blaturi

Nu vă trebuie decât puțină apă oxigenată, amoniac și apă, pentru a scoate pete vechi provenite de la stropi de mâncare de pe blatul de bucătărie și ușile dulapurilor cu alimente. Însă, pentru curățarea zilnică, ar fi bine să cumperi un dezinfectant de suprafețe, care să nu altereze calitatea alimentelor.



Bicarbonat pentru gresie


Dacă ai gresie în bucătărie, cel mai bun agent de curățare este o cană de bicarbonat de sodiu la 3 litri de apă. Spală cu un mop podeaua bucătăriei, folosind această soluție și gresia va străluci de curățenie, . De asemenea, bicarbonatul este ideal și pentru înlăturarea mirosurilor urâte care se pot acumula de la mâncarea gătită, abur și resturi menajere.

Curăță tigaia de fontă cu ulei și sare

Este un truc foarte eficient, chiar dacă aduce aminte de vremuri de mult apuse. Pune două linguri de ulei într-o tigaie de fontă plină de arsură. Când uleiul s-a încins, adaugă 3 linguri de sare și freacă cu un șervețel gros de hârtie, ținut cu un clește pentru vase fierbinți. Spală și clătește vasul după ce arsura s-a curățat.



Înlătură zgârieturile de pe inox cu buretele


Folosește un burete de sârmă și freacă încet și circular în jurul zgârieturii. Deși suprafața nu va fi sută la sută la fel ca înainte, aspectul va fi unul lucios și îngrijit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Sangria cu miere. Trucuri de preparare
Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Cum și cât se fierbe fasolea uscată
Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Prin ce se remarcă bucătăria spaniolă
Marţi, 30 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Trucuri pentru preparate gustoase
Pagina a fost generata in 2.8486 secunde