Prin ce se remarcă bucătăria spaniolă

294
Prin ce se remarcă bucătăria spaniolă - bucatspaniola-1421158895.jpg

Articole recomandate

Ceea ce caracterizează bucătăria Spaniei este marea varietate de rețete. Mai mult decât atât, majoritatea rețetelor abundă în ingrediente dintre cele mai diferite, dar întotdeauna proaspete și de calitate. Potrivit Unica.ro., bucătăria din această parte a lumii se înscrie în linia bucătăriilor mediteraneene, tradiția culinară spaniolă punând accentul pe natural, pe prospețime și, desigur, pe beneficiile aduse sănătății.


Mâncarea, ca mod de viață


În Spania, mâncarea este un mod de viață, pentru că în jurul ei se formează prietenii și se înfiripă relații de iubire. Așa s-a ajuns ca bucătăria spaniolă să reunească feluri de mâncare caracteristice diferitelor regiuni, cu ingrediente speciale, dar și cu influențe arabe. Cu adevărat impresionant este faptul că multe mâncăruri sunt preparate astăzi exact așa cum se găteau în urmă cu 200 de ani.


Din multitudinea de rețete spaniole, câteva pot fi considerate comune tuturor zonelor țării: tortilla de patata, paella, cârnații chorizo, brânzeturile și tocanițele delicioase. Chiar dacă se prepară diferit de la o regiune la alta, toți spanolii le gustă cu aceeași plăcere.


Există și multe rețete de mâncare ce au la bază leguminoasele – mazăre, fasole uscată sau verde. Spaniolii sunt îndrăgostiți și de supe, dar și de pâine, ambele cunoscând o mulțime de varietăți.

Percepție diferită asupra salatelor


De precizat că salatele nu sunt la fel de importante ca în restul regiunilor mediteraneene. Și asta din cauză că spaniolii înțeleg prin salată ceea ce înțeleg și mulți români, adică un amestec rudimentar de frunze verzi cu felii de castravete. În schimb, legumele sunt parte intregrantă din multe rețete culinare, bucătăria spaniolă folosind la scară largă cartofii, roșiile, ardeii grași, fasolea și ciupercile. 


Usturoiul și măslinele, ca puncte forte

O altă caracteristică specială a rețetelor spaniole combinarea usturoiului combină cu orice, în orice rețetă culinară, până și în supe. De asemenea, la loc de cinste pe mesele spaniolilor stau și măslinele, fie sub formă de ulei, fie marinate sau crude, servite ca aperitiv. Totodată, uleiul de măsline și usturoiul sunt printre puținele constante în bucătăria spaniolă, uneori fiind singurele ingrediente comune pe care le au aliemntele din diferite zone geografice ale Spaniei.

Carnea, ingredient de bază

Bucătăria spaniolă include și multe rețete cu carne. Astfel, puiul, iepurele și porcul se pun în mâncare sau se folosesc pentru salamuri și cârnați, prefertaul spaniolilor fiind chorizo, un cârnat afumat picant. La capitolul "carne" mai trebuie adăugate peștele și fructele de mare. Caracatița gătită în propria ei cerneală este cel mai gustat preparat din fructe de mare, dar același animal marin se poate regăsi și în supele de pește, care se fac după rețete ce diferă de la o regiune la alta, toate delicioase. 


O supă faimoasă


De departe, o supă specială, de-a dreptul faimoasă în Spania este gazpacho, făcută cu roșii, ulei de măsline, usturoi, castraveți și servită rece, cu crutoane.


Băuturile preferate

În ce priveste băuturile, deși spaniolii își încep diminețile cu cafea, după-amiezile sunt stropite din belșug cu sangria, un punch făcut din vin roșu și fructe aromate, care se găsește peste tot în Spania.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Sangria cu miere. Trucuri de preparare
Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Cum și cât se fierbe fasolea uscată
Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Diverse : Cum să faci, rapid, bucătăria lună
Marţi, 30 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Trucuri pentru preparate gustoase
Pagina a fost generata in 2.3715 secunde