Cum să gătești corect cu vin

149
Cum să gătești corect cu vin - 21maigatestecuvin-1369149971.jpg
Gătitul cu vin face mâncarea mult mai savuroasă. Când vinul este încălzit, alcoolul, dar și sulfiții dispar și rămâne doar aroma aceea extraordinară a unui vin de calitate. De aceea, prima și cea mai importantă regulă este să folosești un vin bun, consumabil, iar la servirea preparatului să servești același sortiment. Evită vinurile prezentate ca speciale pentru gătit, din cauza calității slabe.

Modalități de folosire a vinului. Îl poți utiliza la marinată, ca și lichid pentru gătire sau spre finalul gătitului, pentru un plus de aromă. Vinul trebuie să evidențieze caracteristicile preparatului, nu pentru gust principal, de aceea cantitatea să fie moderată. Prea puțin ar fi nesemnifi-cativ, după cum prea mult va domina gustul mâncării.

Vinul nu trebuie adăugat la sfârșit, ci lăsat să fiarbă puțin împreună cu mâncarea.

După ce ai pus vinul în sos ori la friptură așteaptă să fiarbă circa 10 minute, gustă și vezi dacă ai pus suficient. Trebuie să treacă puțin timp pentru ca aromele să se dezvolte.

Vinul nu se potrivește cu orice fel de mâncare. Iată câteva combinații reușite: vinuri roșii seci și corpolente la carne roșie, mâncăruri cu carne roșie; vinuri albe seci - pește, fructe de mare, moluște, carne de pasăre, carne de vițel; vin alb dulce sau vin fortifiat (Porto, Sherry sau Marsala) - pentru deserturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.232 secunde