Trucuri pentru a mânca mai puțin

312
Primul și cel mai important pas, fie că vă doriți să slăbiți sau doar să vă mențineți greutatea este redimensionarea porțiilor. Iată mai jos o serie de sfaturi care vă vor ajuta să mâncați mai puțin, recomandate de specialiștii Cevabun.ro:

Programul de masă. Respectați programul de masă astfel încât să aveți trei mese pe zi și două gustări, la interval de cel mult trei ore între ele. Nu săriți peste nicio masă și în niciun caz peste micul dejun. Acest program previne înfometarea excesivă. Încercați ca de fiecare dată să nu vă așezați la masă prea flămând și să nu vă ridicați de la ea prea sătul.

Mâncați și beți înainte de felul principal. Nu orice și nu oricât. O salată mică din legume de sezon consumată înainte de felul principal va contribui la instaurarea mai rapidă a senzației de sațietate și va oferi fibre necesare digestiei. În plus, un pahar de apă înainte de masă va determina senzorii de volum din stomac să vă spună că ați mâncat destul înainte de a goli toată farfuria.

Concentrați-vă pe mâncare. Când luați masa, nu vă uitați la televizor și nu citiți. Orice element care stimulează alt simț riscă să vă distragă și vă determină să mâncați mecanic, în exces. Când mâncați, mâncați!

Mestecați foarte bine. Obișnuiți-vă să mestecați mult. Este mai sănătos, alimentele se digeră mai bine, substanțele nutritive sunt absorbite mai ușor și senzația de sațietate va apărea mai repede.

Farfurii și pahare mai mici. Studiile au demonstrat că o persoană legată la ochi va mânca mai puțin decât una care vede conținutul farfuriei deoarece, dincolo de conștientizarea actului mâncării, se va opri înainte de a termina tot ce are în farfurie. Așadar, pentru că suntem tentați să mâncăm tot ce avem în farfurie, e bine să folosim farfurii și pahare mai mici pentru a ne recalibra poftele.

Mâncați de față cu alții. Deoarece suntem ființe sociale avem tendința de a fi mai atenți, de a fi mai manierați și a ne înfrâna lăcomia când mâncăm în pu-blic. Dacă mâncați singur puneți o oglindă în față, o să fiți mai rezervați în a vă arunca asupra mâncării.

Purtați haine fixe. Poate părea o glumă, dar o persoană care se simte în largul ei în haine mănâncă după pofta inimii. Dacă hainele vă vor da un semnal că v-ați întins cu gluma, o să fiți mai reținuți în a mânca excesiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4442 secunde