Cum să impresionezi angajatorul la interviu

103
Cum să impresionezi angajatorul la interviu - cumsaimpresionezi-1411655467.jpg

Articole recomandate

Specialiștii în Resurse Umane spun că este o mare eroare să trimiți aceeași scrisoare de intenție mai multor angajatori, schimbând, evident, numele persoanei căreia îi este adresată. Acest lucru vine în contradicție cu ideea de bază a unei scrisori de intenție, care este aceea de a purta o amprentă personală. De aceea, o scrisoare de Intenție de succes trebuie personalizată în funcție de caracteristicile companiei căreia îi este destinată. Menționează eventuale evenimente recente sau proiecte ale companiei sau dovedește-le că ai câteva cunoștințe despre realizările anterioare ale firmei. Toate acestea vor demonstra faptul că ești interesat de a te alătura echipei respective, că ești interesat de job, prin faptul că ai făcut cercetări despre companie, înainte de a i te adresa.

Eterna greșala din CV-uri

Există candidați la un job care copiază pur și simplu toate informațiile din CV și apoi le includ în Scrisoarea de Intenție. Această practică s-a dovedit o pierdere de timp și probabil, o pierdere a șansei de a fi ales pentru job. Scrisoarea de intenție trebuie să ofere ceea ce nu poate oferi CV-ul, ca, de exemplu, contribuția și realizările tale profesionale în cadrul ultimului loc de muncă sau cum ai rezolvat situații dificile. Ideea este că angajatorul are deja CV-ul tău, scrisoarea de intenție nu trebuie să îl repete, ci să exprime ceva nou.

Fii stăpân pe situație

Motivele pentru care își doresc job-ul respectiv, menționate de candidați în Scrisoarea de Intenție, sunt de cele mai multe ori formulate astfel: Am nevoie de bani. Mi se pare destul de interesant acest post. De mic copil îmi doream să lucrez pentru această companie. Am nevoie de experiență în acest domeniu. Un job în cadrul companiei dvs. mi-ar ajuta în carieră, doarece sunteți cei mai buni în acest domeniu. Însă, din păcate, companiile nu prea sunt interesate de nevoile tale. Nu te angajează pentru a-ți îmbunătăți viața sau pentru a-ți asigura un venit, ci pur și simplu din cauză că au nevoie de tine. Acest lucru înseamnă că scrisoarea de intenție trebuie să se bazeze pe nevoile companiei și cum poți tu să îi ajuți, nu pe modul în care poate compania să te ajute.

Așadar, pentru un bun demaraj, verifică informațiile din anunțul jobului cu privire la cerințele acestuia, citește cu atenție scrisoarea de intenție, discută punctual aceste cerințe și, în special, care sunt competențele tale pentru a le face față. În acest fel, îi vei convinge că au nevoie de tine pentru jobul respectiv.

Și nu în ultimul rând, încearcă să descrii cum poți să contribui tu la reușitele companiei, păstrând o notă încrezătoare, dar modestă în același timp. Și nu uita să dai dovadă de entuziasm și de o atitudine pozitivă, pentru că și acestea sunt ingredientele care te vor ajuta să-ți impresionezi viitorul angajator.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Diverse : De ce salariul nu înseamnă totul
Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Crezi că toate meritele ți se cuvin?
Joi, 25 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Reguli alimentare de toamnă
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să alegi o saltea bună
Pagina a fost generata in 2.3588 secunde