Secretele unui bun randament la locul de muncă

270
Secretele unui bun randament la locul de muncă - secreterandam-1411655450.jpg

Articole recomandate

Specialiștii www.cariereonline.ro au ajuns la concluzia că numai 3 din cele 5 zile lucrătoare din săptămână sunt productive așa cum ar trebui. Ei sunt de părere că secretul unei eficiențe mai ridicate la locul de muncă rezidă în a face lucrurile în mod automat. Iar controlul asupra programului de lucru ne ajută să evităm, pe cât este omenește posibil oboseala. Interesant este că progresul ne motivează mai mult decât orice, mintea ne pune în mișcare, însă modul în care ne mișcăm ne afectează mintea. De asemenea, deși poate părea ciudat, s-a constatat că superstițiile ne pot îmbunătăți performanța, iar o simplă urare de succes ne poate face mult mai eficienți.De unde concluzia că buna dispoziție și încrederea ne cresc eficiența.

Așadar, gândiți pozitiv, imaginându-vă cea mai fericită zi a vieții dumneavoastră. Autoîncurajați-vă și imaginați-vă scenarii pozitive. Testați și cunoașteți modalitățile în care mintea dumneavoastră reacționează la diverse situații și lucrurile care vă motivează cel mai bine, dar și acelea care sporesc cooperarea în echipă.


Biroul de lucru, o contribuție esențială

Și felul în care este decorat biroul contează foarte mult pentru a da mai mult randament la locul de muncă. Aveți grijă să evitați culorile care vă obosesc și asigurați-vă că aveți suficiente plante în birou. De asemenea, și calendarele așezate pe birou vă pot da o stare de bine. Însă, de departe, secretul unei mai bune eficiențe în muncă este un birou curat și ordonat.

Mai multă organizare. Sunteți un dezastru când vine vorba de gestionarea timpului liber și a programului de lucru? Încercați să vorbiți, cum se spune în popor, singur. Deși există riscul să fiți perceput ca o persoană cu alte probleme, acest obicei vă va ajuta să fiți mai organizat. De asemenea, și socializarea cu colegii, desigur, fără a exagera, conferă angajatului o stare de bine, care va atrage după sine și sporirea eficienței în îndeplinirea sarcinilor zilnice.


Somnul. Dispoziția sau lipsa de dispoziție pe care o aveți dimineața își va pune amprenta asupra întregii zile. Dacă știți că dați mai mult randament muncind noaptea și lucrați în schimburi, încercați să vă mutați tura de după-amiază. Dacă sunteți matinal, începeți munca mai devreme și încercați să nu pierdeți timp prețios în primele ore ale zilei. Chiar și un pui de somn furat în timpul zilei vă poate stimula randamentul. 


Problemele cu colegii. Specialiștii sunt de părere că rivalitatea la locul de muncă poate duce la creșterea performanței, dar, în egală măsură, aceasta ne poate determina, la un moment dat, să trișăm și să ne furăm singuri căciula. De aceea, dacă nu putem să ducem la bun sfârșit o sarcină mai complicată, ar fi mai bine să cerem ajutorul. Apoi, odată depășit acel moment, și randamentul va avea de câștigat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Diverse : De ce salariul nu înseamnă totul
Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Crezi că toate meritele ți se cuvin?
Joi, 25 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Reguli alimentare de toamnă
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să alegi o saltea bună
Pagina a fost generata in 2.1919 secunde