Reguli alimentare de toamnă

110
Reguli alimentare de toamnă - regulitoamna-1411567626.jpg

Articole recomandate

Ai reușit să scapi de câteva kilograme bune în timpul verii și nu vrei să le pui la loc odată cu sosirea toamnei? Potrivit Elle.ro, pentru a începe o dietă sănătoasă de toamnă, care să nu îți afecteze greutatea, ar trebui să ai în vedere câteva lucruri. Chiar dacă abundența vitaminelor din fructele și legumele de toamnă te îndeamnă la excese, din fericire, cele mai multe fructe de sezon îți oferă necesarul nutrițional fără prea multe calorii în plus.

Dieta cu dovleac: Slăbești 8 kilograme în numai două săptămâni Toamna trebuie să gătești cu mai puțină apă și la temperaturi mai mici, pentru o perioadă mai mare de timp. Astfel, vei păstra aproape intact conținutul de antioxidanți și vitamina A, C și E, utile pentru un sistem imunitar sănătos, care poate face față virozelor de sezon.

Ce să introduci în dieta de toamnă. După o vară în care te-ai bucurat de salate, toamna e timpul să treci la supe și la legume gătite în abur. Alături de supe, ceaiurile calde și apa la temperatura camerei te pot ajuta să te menții hidratată, lucru ce ușurează asimilarea substanțelor nutritive din mâncare. În lunile reci ale anului, legumele cu miros deosebit îți protejează plămânii de viroze. Introdu în dieta de toamna mai mult usturoi, ceapă, ardei iuți și varză. Nutriționiștii recomandă și un consum sporit de alimente acre, de la murături și praz, până la brânzeturi, iaurt, lămâi, grapefruit. Legumele verzi de culoare închisă și cele portocalii sau aurii conțin betacaroten, antioxidant important. Mănâncă mai mulți morcovi, broccoli, dovlecei și napi.

Fructele de toamnă - mere, pere, gutui, struguri și prune, sunt un adaos necesar de antioxidanți pentru corpul tău și îți oferă și uneltele de a lupta cu caloriile. Dovleacul nu trebuie să lipsească din nicio dietă de toamnă. Copt, ca garnitură sau ca ingredient în prăjituri, dovleacul te pregătește pentru vremea rece a iernii, fără prea multe calorii. Semințele de dovleac sunt bogate în antioxidanți și o gustare perfectă pentru orice dietă, înlocuind cu succes dulciurile sau produsele de patiserie cu mulți carbohidrați. Cu cât dieta ta este mai colorată, cu atât corpul tău va fi hrănit mai bine și pregătit pentru exercițiile fizice care te mențin în formă și te ajută să renunți la kilogramele în plus.

Reguli alimentare de toamnă. Oprește-te din mâncat înainte să simți că ai burta plină. Semnalul pe care stomacul tău îl trimite creierului atunci când e plin întârzie cu până la 20 de minute. Nu mânca niciodată până simți că nu mai poți sau digestia va fi încetinită, în timp ce riscul de depuneri de grăsimi crește. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să alegi o saltea bună
Marţi, 23 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Dietă pentru vegetarieni
Pagina a fost generata in 2.4392 secunde