Cum să muți containere pe mare – metoda americană

354
Cum să muți containere pe mare – metoda americană - 56e6f4e587679c56a32af7a61f6d1ce1.jpg
Marina SUA a terminat testarea unei macarale automate pentru nave, care poate transfera containere între două vase, pe mare.
"Gadgetul", dacă îi putem spune așa, se numește LVI Lo/Lo (Large Vessel Interface Lift On/Lift Off) și poate opera în condiții de valuri puternice și chiar furtună, datorită unui sistem complex de senzori și camere, care "hrănesc" constant creierul mașinăriei. Pe baza acestor date, macaraua își creează propriu algoritm de mișcare și centrează perfect containerele în timpul transferului între nave.
Potrivit datelor Oficiului de Cercetare Navală (OCN) din SUA, testele s-au desfășurat în Golful Mexico, macaraua reușind să transfere 128 de containere între două nave, în condiții de valuri de peste un metru. În mod normal, transferul de containere se face în porturi, pentru a preveni balansul.
"În operațiuni militare avem nevoie de zece oameni care să opereze macaralele normale de pe nave, în porturi special amenajate pe mare. Cu această macara nouă, toată treaba este făcută de numai trei oameni, în orice punct de pe mare", se arată într-un comunicat al OCN America.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Diverse : Soarele buclucaș
Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Diverse : Nume norocoase pentru copiii noștri
Pagina a fost generata in 1.8686 secunde