Cum să te angajezi pe un vas de croazieră

1558
Cum să te angajezi pe un vas de croazieră - 1iulievascroaziera-1372682484.jpg

Articole recomandate

Cum ar fi să te plimbi prin toate colțurile lumii și să mai și câștigi bani din asta? Nu este imposibil, iar soluția poate fi angajarea pe un vas de croazieră.

Cu toate că la prima vedere poate părea destul de simplu să lucrezi pe un vas de croazieră, potrivit www.incont.ro, acest lucru nu este chiar așa de ușor. Pe lângă faptul că programul poate depăși în mod frecvent 12 ore pe zi, pentru a fi angajat ai nevoie de experiență sau trebuie să fi urmat un curs de specializare.

Însă cei care au încercat această experiență spun cu mâna pe inimă că merită, indiferent cât de obositor ar fi programul. Și asta pentru că, printre picături, există și timp de vizitat orașele în care vasul acostează, dar și pentru relaxare.

Anunțurile de recrutare. La o simplă căutare pe internet, poți observa că anunțurile de recrutare pentru vasele de croazieră sunt dintre cele mai ofertante. Cu toate acestea, nu toți aplicanții pentru un job pe vas sunt admiși, interviurile de recrutare fiind destul de greu de trecut cu bine. Odată angajat, însă, te poți bucura și de un salariu semnificativ mai mare decât ai fi câștigat în țară, dar te vei simți aproape ca în vacanță, datorită nenumăratelor locuri pe care vei avea fericita ocazie să le vezi.

Ocupațiile diferă. Înainte de a lua decizia de a pleca pe un vas de croazieră, trebuie să știi că ocupațiile diferă, și ca timp de lucru, și ca salariu. Dacă vrei să ai mai mult timp liber, poți alege să lucrezi noaptea în domeniul entertainmentului (dansatori, muzicieni, artiști de spectacole de varietăți, cele dedicate copiilor - bone, animatori de jocuri sau cele care țin de comerțul pe vas). În aceste cazuri nu se lucrează când vasul este acostat, deci poți vizita orașul. Cealaltă categorie de joburi, mai epuizante, care nu îți lasă timp liber, sunt cele de management, servicii restaurant și bar, cameristă, cele din centrele de spa și relaxare. Și culmea, acestea sunt și mai prost plătite.

Cum procedezi? Pentru a obține un job pe un vas de croazieră trebuie să aplici pe un site specializat și, după achitarea unor taxe, care ajung de obicei la 300 de dolari, ești chemat la interviul cu angajatorul.

Printre site-urile cu cea mai bogată ofertă de joburi pe vasele de croazieră se regăsesc www.workexperience.ro, www.tjobs.ro sau www.globaljobexperience.ro. Tjobs organizează, totodată, în august și septembrie, și două traininguri pentru cei care vor un loc de muncă pe vas. Mai multe informații despre viața și munca pe un vas de croazieră, precum și oferte de angajare, poți afla și de pe www.barcagii.com, direct de la cei care lucrează deja.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5682 secunde