Cum să te prezinți la târgul pentru locuri de muncă

603
2
Cum să te prezinți la târgul pentru locuri de muncă - 11iuniefondtarglocurimunca-1370952114.jpg

Articole recomandate

În general, persoanele care caută un job în cadrul unui târg de locuri de muncă se limitează în a se plimba printre standurile angajatorilor și a depune câte un CV. Specialiștii sunt de părere că, prin metode simple, șansele de angajare cresc simțitor.

Este adevărat că fără CV nu te poți prezenta la un târg pentru locuri de muncă, căci este primul document ce trebuie depus la angajatorul prezent la târg. Va trebui însă ca CV-ul să nu conțină greșeli gramaticale sau informații nerelevante sau nereale.

Documentați-vă în prealabil

De cele mai multe ori, potrivit jobsalert.ro, când aflăm despre organizarea unui târg de locuri de muncă, în anunțul respectiv sunt prezentați angajatorii care urmează a fi prezenți la eveniment. Este o oportunitate ca aspiranții la un job să se poată documenta cât de cât în privința profilului de activitate al angajatorilor, dar și asupra locurilor de muncă ofertate de angajatori.

Întreabă cu îndrăzneală!

Dacă ai găsit locul de muncă dorit, nu-ți fie teamă să întrebi ce te interesează, solicită detalii despre acel post chiar la standul angajatorului. În felul acesta, poți dovedi că ești interesat cu adevărat despre locul de muncă ofertat și că ți-l dorești cu orice chip. În plus, un alt mod de a evidenția interesul pentru unul din posturile vacante este prezentarea unei scrisori de intenție, pe care va trebui s-o ai asupra ta. Asta întrucât angajatorii apreciază persoanele care depun și o scrisoare de intenție personalizată, alături de CV.

Laudă-te cu experiența profesională

Dacă ai legat o conversație cu un angajator prezent la târgul de locuri de muncă, profită de ocazie și prezintă în câteva cuvinte experiența profesională pe care o deții. Este proxima ocazie să faci referire și la unul dintre posturile oferite de angajator, precum și la aspirațiile tale, dacă angajatorul te-ar alege pentru postul respectiv. Această discuție poate fi considerată un pre-interviu și categoric îți va mări șansele de angajare pentru postul ofertat.

Sunt lucruri simple, dar foarte eficiente în asemenea împrejurări, care te pot evidenția în… marea de aspiranți la un job.

Comentează știrea

constantean
12 iunie 2013
si mai era de adaugat

La un targ de joburi, in primul rand te duci fara prea mari asteptari, salariile oferite sunt ridicol de mici, iar joburile cat se poate de banale. Un job adevarat bine platit, nu o sa fie scos la un astfel de targ. E nevoie sa aplici la targul P.C.R., adica Pile, Cunostinte, Relatii, fara ele esti mancat, ce e bun, se d ape recomandari si informatii cheie. Targurile clasice sunt pt cei ce nu au intrare in PCR.

hmm
12 iunie 2013
vrajeli

Nu mai copiati articole din strainatate ca nu se aplica la noi asa ceva!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6892 secunde