Cum să-ți asiguri confort maxim într-o garsonieră

568
Cum să-ți asiguri confort maxim într-o garsonieră - 5augfondgarsoniera-1375716494.jpg

Articole recomandate

Este posibil să ai living, dormitor și birou într-o singură cameră și să te mai simți și confortabil? Fără doar și poate că da! Însă numai cu condiția ca garsoniera să fie compartimentată inteligent!

Nu trebuie pornit de la ideea preconcepută că dacă nu vă permiteți mai mult decât o garsonieră, vă veți simți încorsetat într-o singură cameră. Mai ales că există garsoniere spațioase cât un apartament cu două camere și, dacă sunt amenajate și compartimentate cu grijă, puteți avea în ele tot confortul dorit.

Iată ce trebuie să faceți pentru a atinge această performanță: Dacă garsoniera are peste 30-35 mp, potrivit designerului Click!, Cristina Joia, puteți împărți camera în mai multe spații, cu ajutorul panourilor despărțitoare. În locul paravanelor, puteți folosi rafturi și biblioteci, în nuanțe deschise, care să se confunde cu pereții sau cu pardoseala.

Dacă aceste biblioteci ar fi în culori închise, ar «tăia» camera. În fața panoului despărțitor sau al bibliotecii poate fi canapeaua, iar de partea cealaltă patul. Și draperia-panou este soluția ideală pentru împărțirea camerei sau acoperirea unor structuri de depozitare deschise.

Locul de luat masa

Când locuiești la garsonieră, trebuie să ai în vedere că locul ideal pentru luat masa este undeva, într-un colț, în apropierea ferestrei. Mai ales dacă ai în fața ochilor o panoramă frumoasă, momentul servirii mesei va fi cu adevărat un răsfăț și pentru suflet!

Mobilier multifuncțional

Alt sfat pe care vi-l dă specialistul este să alegeți mobilă cu dublă funcționalitate. Masa de cafea să fie gen cufăr, în care să se poată depo-zita cărți și reviste, mobila să fie pliantă, extensibilă la nevoie, patul să aibă ladă în care să depozitați perne, pături și lenjerie. O altă amenajare a garsonierei ar fi cu pat etajat, sub el să fie biroul, iar scările care duc la pat să fie cu sertare.

Conceptul de mini-cameră

Nici dezvoltatorii imobiliari nu stau cu mâinile în sân, mai ales că acordarea unor credite pentru locuințe mai spațioase nu este o soluție la îndemâna tuturor celor care au nevoie de o casă. Și ei vin cu tot felul de oferte pentru cumpărătorii de garsoniere. Unii dintre ei, de exemplu, introduc conceptul de "mini-cameră", cu un spațiu de 6,93 mp oferit bonus la cumpărarea oricărei locuințe. Mini-camera este o inovație creată prin compartimentarea inteligentă a spațiului din locuințe.

Așadar, există suficiente soluții pentru ca o singură încăpere să fie și living, și dormitor, și birou!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7415 secunde