Cum să-ți găsești un job pentru acasă

453
Cum să-ți găsești un job pentru acasă - 30octfondjobacasa-1383150097.jpg

Articole recomandate

O soluție pentru cei care vor să-și rotunjească veniturile pe timp de criză ar putea fi găsirea unui job pentru care să lucreze de acasă, eventual doar câteva ore pe zi. Ideea prinde tot mai mult, mai ales în contextul actual al dispo-nibilizărilor, susțin specialiștii Click.ro. Însă cum poți să găsești un job pentru acasă? Unde cauți, ce trebuie să faci, concret, mai ales că sunt tot felul de păcăleli pe net? 

Scrie pe Facebook ce slujbă vrei

Specialiștii în Resurse Umane spun că astfel de locuri de muncă se găsesc chiar și pe site-urile specializate de joburi. Pe lângă aceste site-uri, pe internet mai există posibilitatea de a găsi oportunități pe diferite forumuri sau grupuri de discuții specializate. Așadar, rețelele de socializare precum Facebook se pot dovedi de un real folos. Se pot găsi, în felul acesta, slujbe pentru care sumele câștigate nu sunt foarte mari, însă, de multe ori, sunt decente. Business-coach-ul Alin Ghizasan spune că și în cazul unui loc de muncă pentru care se lucrează de acasă, pașii pentru obținerea lui sunt aceiași. De aceea, este indicat să știe cât mai multe persoane despre faptul că tu ești în căutarea unei slujbe de acest fel: "Folosește-ți toate resursele. Spune vecinilor, prietenilor, scrie la status, la Messenger, că vrei job pentru acasă, postează pe Facebook, pe Twitter, pe forumuri de discuții de pe yahoo. Ține legătura cu foștii colegi, fii activă și du-te la târguri de joburi".

Mare grijă la păcăleli!

Pe de altă parte, experții atrag atenția că vigilența, atunci când cauți un job, trebuie să fie la fel de mare și în cazul în care găsești slujba printr-o vecină, și cu ajutorul netului. Ca să te ferești de even-tuale păcăleli, ar trebui, în prealabil, să cauți pe Internet date despre firmă, pentru a vedea cât de se-rioasă este. Se pot căuta informații accesând site-ul oficial al companiei respective sau diverse forumuri, unde sunt discuții privind colaborările altor persoane, pentru astfel de joburi.

Ce ocupații se caută

Oferta este destul de largă: de la asamblare de plicuri și confec-ționare de mărțisoare, până la web design și vânzări prin telefon. Se mai caută persoane pentru activități de call center (suport via mail sau voce), pentru care candidații tre-buie să aibă abilități de comu-nicare, să știe o limbă străină și să dispună de conexiune la Internet și căști cu microfon. Se pot găsi și joburi de tehnoredactare oferite de diferite reviste sau site-uri de informare, servicii de căutare de informații pe internet. Tot de acasă, pentru rotunjirea veniturilor, se pot face bani din meditații, contabilitate, editare de texte pentru diverse publicații, corectură, PR, vânzare prin telefon, distribuție cosmetice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0664 secunde