Cum să-ți pui pofta-n cui la petreceri

135
Cum să-ți pui pofta-n cui la petreceri - cumpuipoftacuipetrec-1397667109.jpg

Articole recomandate

Fără doar și poate, sărbătorile, petrecerile sunt foarte ispititoare din punct de vedere culinar. Iată strategiile nutriționiștilor pentru a păstra permanent un stil de viață sănătos:


Micul dejun. Dacă ieșiți în oraș seara, consumați la micul dejun un bol mare cu fulgi de ovăz amestecați cu o mână de merișoare și puțină scorțișoară. În felul acesta se reglează glicemia și veți reuși să vă țineți în frâu poftele mai târziu.
În timpul zilei în care știți că veți merge la o petrecere târzie – și în ziua următoare – faceți un efort conștient de a bea 6-8 pahare de apă, ceai sau suc de fructe diluat. În timpul sezonului rece faceți un efort destul de mare să vă hidratați corespunzător. Iar seara, înainte de culcare, beți un pahar cu apă și mai puneți unul pe noptieră. Dimineața, asigurați-vă că-l veți înainte de micul dejun. 


Dacă vă este foame când ajungeți la o petrecere, veți rezista să vă înfruptați cu lăcomie din aperitive dacă ați luat o gustare înainte de petrecere. Un iaurt amestecat cu felii de banane este tot ce vă trebuie. Iaurtul încetinește golirea stomacului și combate astfel efectele primului pahar de vin. Potasiul din banană ajută la echilibrarea excesului de sare. (Puteți încerca și pâine cu unt de nuci, un bol de musli cu lapte sau o cană de supă cu bucăți de legume.)


Bufeturile, adevărate bombe! Umpleți-vă jumătate de farfurie cu legume și salată și restul cu proteine precum somon sau pui. Mâncați încet și îndepărtați-vă de bufet, pentru a nu fi tentat să vă reumpleți farfuria încontinuu.


Truc! Dimineața următoare petrecerii începeți-o cu o frittata sau o omletă plină de legume. Folosiți ciuperci pentru conținutul de vitamina B, roșiile pentru vitamina C și ceapa pentru componentele sulfuroase care protejează ficatul. Și ouăle conțin un nutrient denumit colină, tot cu rolul de a proteja ficatul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 17 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Proteine pentru un abdomen fin
Joi, 17 Aprilie 2014
Stire din Diverse : De ce nu trebuie ocolită cacaoa
Marţi, 15 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Dieta pentru gastrită
Marţi, 15 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Topul alimentelor - medicament
Marţi, 15 Aprilie 2014
Stire din Diverse : De ce e bine să mâncăm căpșuni
Sâmbătă, 12 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Ce poate indica  forma burticii gravidei
Pagina a fost generata in 3.6787 secunde