Cum să țineți copiii departe de sucuri carbogazoase

106
Cum să țineți copiii departe de sucuri carbogazoase - tineticopiiidepartesuc-1400248247.jpg

Articole recomandate

Fără doar și poate, copiii mici adoră băuturile carbogazoase, se distrează la vederea bulelor și greu acceptă să fie refuzați... Mai mult, le place să-și toarne singuri în pahar, apoi să se distreze pe seama… bulbucilor! Joaca e una, însă părinții ar trebui să nu uite că această categorie de băuturi nu este recomandă nici adulților, darămite copiilor. Iată ce metode recomandă medicul nutriționist Mihaela Bilic a reuși să țineți copiii departe de sucurile carbogazoase, fără ca ei să-și dea seama de asta:


l Un prim truc este să vă umpleți frigiderul cu băuturi necarbogazoase ce conțin mai puțin zahăr sau componente acide, ca de exemplu apă, lapte sau suc de fructe natural 100%. Consumați-le dumneavoastră și încurajați-vă și copii i să o facă. Procedând astfel, cu timpul, le va intra în sânge să consume numai asemenea băuturi, respingându-le pe cele carbogazoase.


l Dacă totuși copilul a băut ceva carbogazos, învățați-l să-și clătească gura cu apă pentru a înlătura resturile băuturii, resturi care pot prelungi expunerea smalțului la componentele acide.


l Sănătatea dinților este extrem de importantă, iar fluorul reduce riscul apariției cariilor și întărește smalțul dinților. În consecință, medicii stomatologi recomandă folosirea unei paste de dinți și o apă de gură cu fluor. Clătirea cu o apă de gură cu fluor este de asemenea de ajutor. 


l Băuturile carbogazoase non-alcoolice au un efect nefast asupra dinților copiilor. Prin reducerea cantităților de astfel de băuturi, printr-o igienă orală corectă și prin consultarea permanentă a medicului stomatolog, dinții sensibili ai copilului dumneavoastră nu vor avea de suferit.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 10 Mai 2014
Stire din Diverse : Ce nu trebuie să mănânce un bebe
Sâmbătă, 10 Mai 2014
Stire din Diverse : Ce înseamnă alăptare incorectă
Pagina a fost generata in 2.4249 secunde