Ponturi pentru alegerea hăinuțelor piciului tău

112
Ponturi pentru alegerea hăinuțelor piciului tău - ponturihainute-1400248281.jpg

Articole recomandate

Este extrem de important să nu îmbrăcăm copiii cu lucruri ieftine, care le-ar putea afecta sănătatea. Atenție, îmbrăcămintea pentru copii trebuie să respecte niște reguli astfel încât nu le afecteze dezvoltarea fizică! Iată ce recomandări are Desprecopii.ro pentru alegerea celor mai potrivite și… sănătoase hăinuțe:


Nu te uita la preț, alege fibre naturale. Copiii se murdăresc repede, de aceea țesăturile din care sunt confecționate hainele lor trebuie să reziste la spălări frecvente, la temperaturi ridicate și să aibă imprimeuri în culori care nu ies. Fibrele naturale (bumbacul, inul) îndeplinesc aceste condiții și, în plus, pielea respiră și nu se produc iritații. Lâna nu este însă indicată, deoarece în contact direct cu pielea poate produce iritații.


Nu te gândi că va crește repede și cumpără haine pe măsură. Copiii cresc repede, dar acesta nu este un motiv să cumperi haine cu două măsuri mai mari. Hainele trebuie să fie confortabile, să nu fie mulate, să poată fi îmbrăcate/dezbrăcate ușor. Evită hainele cu nasturi mari, alege-le pe cele cu fermoar sau cu capse. 


Mare grijă și la încălțăminte. Încălțămintea copiilor trebuie să fie din materiale naturale, să aibă talpă antiderapantă și flexibilă și să se închidă cu arici, pentru că așa îl poți încălța repede. Când îi cumperi pantofiori, alege-i cu o jumătate de număr mai mare și cu botul rotund, pentru ca degetele să stea lejer. Modelele care susțin glezna sunt ideale până la 4-5 ani.


Culori și imprimeuri vesele. Imprimeurile vesele dau copiilor o stare de bine, dr și părinților. Când cumperi haine pentru copil, ia-l cu tine și lasă-i libertatea de a alege, explică-i de ce nu ești de acord cu anumite hăinuțe și în felul acesta va învăța și el ce hăinuțe să aleagă și le va purta cu plăcere.


De reținut! Evită îmbrăcămintea cu cusături și tigheluri proeminente pe dos, cu capse metalice mari care intră în contact cu pielea. Elasticul în talie, la gleznă sau la încheietura mâinii este de evitat, poate împiedica buna circulația sanguină sau poate produce iritații. Alege hăinuțe cu multe buzunare, copiii adună tot felul de "comori" pe care trebuie să le ascundă undeva. Taie etichetele care pot zgâria sau deranja.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6826 secunde