Cum scăpăm de constipație?

212
Cum scăpăm de constipație? - constipatie-1373544917.jpg

Articole recomandate

Foarte mulți dintre noi apelăm, pentru a scăpa de nesuferita constipație, la ceaiurile laxative, bazându-ne pe faptul că "sunt naturale" și, deci, nu ne pot face rău organismului. Ce trebuie să știi însă, este faptul că, pe măsura ce organismul nostru se obișnuiește cu un anumit tip de ceai, este posibil să nu mai reacționeze ca la început și să nu mai obținem aceleași rezultate. Din acest motiv se recomandă schimbarea periodică a ceaiului.

Reglarea tranzitului intestinal depinde, însă, în mare măsură, și de alimentație. Dacă vei folosi permanent ceaiuri laxative, intestinul tău va deveni "leneș". Poți să combați constipația prin schimbarea stilului de alimentație și cu ajutorul unor "alimente-medicament" oferite de natură.

Sfaturi utile:

- Diminuează consumul de carne, cașcaval, telemea și mezeluri;

- Consumă 2 litri de apă pe zi, sucuri naturale, ceaiuri din plante;

- Consumă mai multe fructe și legume crude.

Iată câteva remedii naturiste simple (aplică-le alternativ): - ulei de măsline virgin sau ulei de ricin (câte o lingură seara înainte de culcare și dimineața la sculare);

- suc de aloe diluat în apă (câte 1 pahar seara înainte de culcare și 1 pahar dimineața la sculare);

- semințe de in sau de tărâțe: se pun la macerat 3 linguri de tărâțe de grâu sau semințe de in înmuiate în apă și se bea acest amestec seara la culcare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8642 secunde