Cum se aleg pepenii

342
Cum se aleg pepenii - 25iuliecumalegempepene-1374752485.jpg

Articole recomandate

Câteva trucuri sunt valabile atât pentru alegerea celor mai buni pepeni galbeni, cât și pentru cei verzi. Urmând sfaturile de mai jos citate de Cevabun.ro, atât timp cât soiul pepenelui e bun și a fost transportat corespunzător, aveți toate șansele să vă bucurați de un pepene gustos: 

Verificați codița. Dacă locul de unde a fost desprins pepenele de pe vrej - codița - este uscată în totalitate sau chiar căzută, înseamnă că pepenele a fost cules de prea multe zile, poate chiar săptămâni. Renunțați la el dacă vreți să nu suferiți o mare decepție.

Verificați nasturele (în partea opusă a codiței). Dacă nasturele este mai mare de dimensiunea unei monede de un ban înseamnă că pepenele nu a ajuns la maturitate. Cu cât este mai mic nasturele, cu atât mai bine este crescut pepenele. Dacă nasturele depășește dimen-siunea unei monede de 10 bani, pepenele este cules prematur. Nu-l cumpărați.

Verificați integritatea. Aveți grijă ca pepenele să nu fie plin de pete și imperfecțiuni. Căutați ca urma albă (vizibilă în special la pepenii verzi) să fie cât mai mică. Acesta este locul în care pepenele a stat în contact cu pământul și în care este cel mai puțin copt.

Testul final. Pepenele galben: Mirosiți coaja. Aceasta ar trebui să fie plăcut parfumată. Dacă mirosul este pregnant de iarbă/castravete înseamnă că pepenele este încă necopt. Presați ușor pepenele, care trebuie să fie moale și elastic, dar nu exagerat. Dacă este prea moale, pepenele este trecut și va trebui să căutați altul.

Pepenele verde. Ciocăniți în coajă și fiți atenți să nu sune a gol. Dacă sună a gol este vechi, dacă nu are elasticitate, poate să fie verde. După ce l-ați ales, răciți, tăiați și serviți!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6129 secunde