Cum se întreține gardul viu, toamna

237
1
Cum se întreține gardul viu, toamna - gardviu-1413988023.jpg

Articole recomandate

Fără doar și poate, un gard viu arată frumos numai dacă este întreținut ca la carte, iar venirea toamnei înseamnă și pentru aceste tufe trecerea într-o altă etapă. De aceea, este momentul ideal pentru a-l cosmetiza și a-l pregăti pentru sezonul rece. Potrivit http://gradina.acasa.ro/, până la sfârșitul lunii octombrie, trebuie făcută o tundere a gardului viu. E important să nu depășești această dată, întrucât temperaturile scăzute care riscă să apară în scurt timp le-ar putea provoca degerături capetelor tăiate și încă nevindecate.
Folosește un trimmer electric sau foarfecele clasice de grădinărit și elimina vârfurile crengilor. Se stimulează în acest fel producția de muguri la extremitatea exterioară a arbustului. Curăță-l atent, astfel încât să permiți luminii soarelui să pătrundă în interior, pentru o dezvoltare armonioasă.
Formă de "A". Un gard viu rău îngrijit va crește în formă literei "V", mai exact subțire la bază și foarte stufos în vârf. În acest fel, crengile de jos sunt umbrite de cele de sus și nu lasă aerul și lumina să pătrundă, ceea ce va duce la o desfrunzire automată. De aceea, forma ideală este cea a literei "A", adică o bază mai lată și un vârf îngust. 
Tunderea gardului viu trebuie începută de jos, pentru a putea menține controlul formei.
Tratamente. Tot toamna este și perioada în care ar trebui să aplici o serie de tratamente acestor arbuști. Din cauza umezelii aerului din această perioada, plantă poate fi atacată de ciuperci. Pentru combaterea lor, folosește fungicide din magazinele de specialitate. În lunile de iarnă, gardul viu se stropește cu soluții uleioase care combat larvele diverselor insecte ce atacă gardurile în sezonul rece. Dacă ai un gard din foioase, adună frunzele care au căzut și așază-le la baza tulpinii ca un strat protector, care să le ferească de temperaturile foarte scăzute din următoarea perioadă. La cel de conifere, îndepărtează crenguțele moarte, întrucât pot reprezenta o sursă de infecție. De asemenea, poți mulci pământul folosind scoarță de copac. 


Comentează știrea

csaba
23 octombrie 2014
loc de munca

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Joi, 23 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Asa se curăță rapid canapelele
Joi, 23 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Accesorii de toamnă pentru casa ta
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Din secretele bucătarilor profesioniști
Marţi, 21 Octombrie 2014
Stire din Diverse : De ce ar trebui să mâncăm și năut
Marţi, 21 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Cum afli dacă te hidratezi destul
Pagina a fost generata in 2.6044 secunde