Cum se plantează pomii, toamna

276
Cum se plantează pomii, toamna - plantarepomi-1414604853.jpg

Articole recomandate

Se spune că adevărații gospodari aleg să planteze pomii toamna, deoarece prinderea lor în această perioadă are cele mai multe șanse de reușită. Potrivit http://www.casesigradini.ro, cel mai bun interval în care putem planta un pom este cuprins între sfârșitul lunii octombrie și ultimele zile din luna noiembrie. Iată ce reguli ar trebui să respectați, pentru a nu da greș: 
O primă regulă se referă la pregătirea gropilor. După ce este curățat locul în care dorim să plantăm copacii, ar trebui să săpăm gropi cu dimensiuni de 30-30-30 cm pentru arbuștii fructiferi, iar pentru pomi de circa 50-50-50 cm.
Fasonarea rădăcinilor. Un alt element important este și fasonarea rădăcinilor, mai exact eliminarea porțiunilor uscate sau mucegăite ale acestora. După acțiunea anterioară, rădăcinile pomilor trebuie introduse într-o mocirlă realizată din apă, pământ și balegă proaspătă. Specialiștii recomandă, de asemenea, evitarea oricăror insecticite în compoziție, chiar dacă rolul lor, cel puțin la nivel teoretic, este protejarea rădăcinilor. 
Modul de plantare. Semănarea pomului trebuie făcută cu punctul de altoire la circa 3 cm mai sus decât nivelul solului. Cu timpul, prin tasare, acesta va coborî chiar la nivelul solului. Plantarea propriu-zisă se realizează după ce s-a făcut un mușuroi sub rădăcinile pomului, pe fundul gropii. După acoperirea rădăcinilor cu pământ, se calcă, apoi se pot pune circa 3-4 kilograme de bălegar. După aceea se acoperă cu un nou strat de pământ.
Udarea. Un pom ar trebui udat cu circa10 litri pe groapă. Pentru a ajuta pomul să crească vertical, acesta poate fi legat provizoriu de un par înalt. 
Important! Este esențial să cumpărați pomi certificați, care sunt produși în pepiniere profesioniste. Iar dacă îi cumpărați din supermarket, aveți grijă să nu aibă mugurii deja desfăcuți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4133 secunde