Cum se pregătesc greii afacerilor pentru o nouă zi de muncă

207
Cum se pregătesc greii afacerilor pentru o nouă zi de muncă - nouazi-1413466675.jpg

Articole recomandate

Circulă tot felul de povești despre oameni de succes care se trezesc dimineața devreme și cuceresc lumea înainte ca noi să ne fi băut cafeaua. Însă cum rămâne cu seara? Au oamenii de succes anumite obiceiuri și pentru această parte a zilei? Specialiștii spun că da:

1. Se spune că miliardarul Bill Gates petrece o oră în fiecare seară citind o carte sau știrile cele mai importante ale zilei. În afară de beneficiile lecturii pe care cu toții le cunoaștem, cititul reduce stresul și îmbunătățește memoria. Un studiu al Universității din Essex a relevat faptul că citind chiar și 6 minute pe zi, nivelul de stres este redus cu 68%! De asemenea, cititul reprezintă pentru creier exact ce reprezintă exercițiul fizic pentru corp.

2. Arianna Huffington, redactorul șef al Huffington Post Media Group, obișnuiește să se "deconecteze" în fiecare seară înainte de culcare. Ea pune deoparte laptopul și telefonul mobil, iar știința îi dă dreptate.

Potrivit unui profesor de la Universitatea Harvard, lumina produsă de gadgeturi precum telefonul mobil păcălește corpul, acesta crezând că este zi, nu seara. Această lumină trimite un mesaj către creier care oprește anumite chimicale să fie eliberate în corp, ceea ce ne face să adormim mai greu.

3. Directorul executiv al Buffer obișnuiește să facă o scurtă plimbare înainte de culcare, pentru a scăpa de toate gândurile legate de muncă. Acest lucru este recomandat nu doar persoanelor foarte ocupate, ci oricui, pentru a scăpa de stresul de zi cu zi. De asemenea, plimbările sunt și foarte sănătoase pentru organism, mai ales dacă nu ai suficient timp pentru sport. Un studiu chiar a arătat că plimbatul crește creativitatea.

4. Vedeta Oprah Winfrey a sprijinit mult timp ideea meditației și pe bună dreptate. O sesiune de meditație face minuni după o zi stresantă. Deși această activitate este controversată, un studiu recent a relevat faptul că meditația reduce stresul, anxietatea, depresia și durerea.

5. Directorul executiv al American Express se pricepe să își gestioneze timpul și face acest lucru într-un mod foarte simplu - plănuiește trei lucruri pe care vrea să le facă a doua zi. În acest fel, când se trezește știe deja care sunt prioritățile sale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Mâna de ajutor de la job
Joi, 16 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Ghivecele toamnei din grădina ta
Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Ce se gătește prin țările nordice
Pagina a fost generata in 2.6367 secunde