Cum se prepară cea mai delicioasă prăjitură de mere în caramel

877
Cum se prepară cea mai delicioasă prăjitură de mere în caramel - fondprajituracumereincaramel-1363266997.jpg
Nu știu dacă există cineva căruia să nu-i placă prăjitura cu mere, mai ales cu mere scăldate în caramel. Pentru aluat, aveți nevoie de 350 de grame de făină, 170 de grame de unt, 100 de grame de zahăr, 50 de grame de fulgi de ovăz, două ouă, zece grame de praf de copt și un pliculeț de zahăr vanilat. Umplutura se face cu patru mere medii ca mărime, 150 de grame de zahăr, 100 de grame de unt și 200 de mililitri de smântână pentru frișcă. 


Astfel, untul moale, la temperatura camerei, îl mixăm cu zahărul până devine pufos ca o cremă. Adăugăm ouăle pe rând, mixând în continuare după fiecare. Făina se amestecă cu un praf de sare, fulgii de ovăz, zahărul vanilat și praful de copt, apoi se încorporează în crema de unt, amestecând cu lingura. Se acoperă vasul cu folie alimentară și se dă la frigider pentru două ore, timp în care aluatul se întărește considerabil.

Împărțim aluatul în trei părți. O parte se pune în congelator, iar restul se întinde uniform în tava de tartă și se dă la frigider până se pregătesc merele. Merele se taie cubulețe, iar zahărul se caramelizează. Când a devenit lichid și de culoarea chihlimbarului se dă deoparte de pe foc și se adaugă untul, apoi smântâna pentru frișcă. Se pune din nou pe foc mic și, amestecând continuu, se fierbe până se topește caramelul. Se adaugă cubulețele de mere și se fierb în caramel până se înmoaie, după care se dă deoparte și se lasă la răcit. Merele se pun în tava de tară, pe toată suprafața tăvii. Când se așează peste aluat, încercați să le scurgeți pe cât posibil pentru evitarea excesului de caramel.

Restul de aluat, cel depozitat în congelator se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari, repartizând uniform peste umplutură. Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până se rumenește ușor deasupra. Se lasă la răcit în tavă, apoi se porționează. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.494 secunde