Cum știi că plantele sunt afectate de căldură

121
Când sunt puternice, razele soarelui obligă plantele să se antreneze într-un mecanism de a lupta cu căldura, exact cum fac și oamenii: transpiră și elimină ume-zeala pentru a-și scădea tempe-ratura. Din această cauză, udarea constantă a plantelor este extrem de importantă pe parcursul verii. Atenție, nu trebuie udate în exces, pentru că această greșeală poate avea aceleași efecte ca și lipsa apei.

Așadar, învață de la specialiști cum să ajuți plantele din grădină să depă-șească mai ușor perioada călduroasă, nu uita să corectezi eventualele greșeli și, cel mai important, învață să-ți dai seama că plantele suferă din cauza căldurii ținând cont de următoarele recomandări:

l Frunzele pleoștite în timpul zilei sunt un mecanism de apărare natural al plantei împotriva expunerii prelungite la soare, dar este important să observi starea plantei dimineața. Dacă frunzele lăsate și-au revenit până dimineața, planta nu suferă și nu este în pericol.

l Petele maro sau galbene pe frunze, care apar doar în zonele în care planta este expusă la lumina puternică a soarelui, zi de zi, sunt un semn de alarmă că planta are nevoie de mai multă umbră.

l Când uzi plantele prea mult sau prea puțin? Unele plante se descurcă singure pe timpul verii și atunci când nu sunt udate. Chiar și unele tipuri de gazon pot fi lăsate să se usuce complet și își revin toamna.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Patru plante pentru un ficat sănătos
Pagina a fost generata in 1.3897 secunde